2021-07-03 506 瀏覽
對上次係文華食下午茶係上年十二月嘅時候,甜品因為季節關係唔太啱口味,但整體都好高質,所以今年4月再訪❤️今次再訪決左去文華嘅Cafe Causette,個人覺得環境同採光度都比Clipper lounge 優勝,可能有自然光,所以影人嘅話Cafe Causette比較靚,但影食物我覺得都係Clipper lounge 靚啲🙈順帶一提~兩間餐廳嘅afternoon tea其實都係一樣㗎😋咸點唔錯,Scone配玫瑰果醬真心一流😻而今次同上次唔同嘅係,甜品真係好出色,我同朋友都覺得好好食!呢類下午茶能夠件件都好食,真係好難得😭唔怪得明明打卡位唔多,但都唔少人會去食,去得真係為咗食多過影相😝可惜美中不足係好大件,我覺得細細件會靚啲+方便食,依家影完相之後都係要搵staff拎番入廚房切,我好希望佢哋之後可以出番細件嘅甜品🙈至於服務方面Cafe Causette都一樣好好,同行友人其間唔係太舒服,佢哋好貼心主動帶佢去廁所,同埋見佢好耐未出黎都有幫手睇下咩事❤️不過如果唔計呢樣,整體都係覺得Clipper lounge嘅服務更專業,並唔係Cafe Causette唔好,而係Clipper Lounge

至於服務方面Cafe Causette都一樣好好,同行友人其間唔係太舒服,佢哋好貼心主動帶佢去廁所,同埋見佢好耐未出黎都有幫手睇下咩事❤️不過如果唔計呢樣,整體都係覺得Clipper lounge嘅服務更專業,並唔係Cafe Causette唔好,而係Clipper Lounge 年紀大少少嘅叔叔似乎係留意客人需求同說話方面更加熟練(唔知咁形容啱唔啱😹原諒我詞彙貧乏),有機會一定再去🥰