2023-03-06
曾經食過尖沙咀分店既我,今日經過灣仔,見到佢就再次向朋友推薦呢間。點解我會咁推薦呢間,一來環境係夠舒服,樓底高,座位與座位之間係闊落,完全唔會感到有壓迫。二來,食物質素一直KEEP住水準!我地4人叫左3種唔同既咖哩,有面包焗咖哩軟殼蟹、泰式青咖哩同巴東牛腩。係三款咖哩之中,最出色係面包焗咖哩軟殼蟹。面包鬆軟鬆軟,咖哩相對有少少香甜,軟殼蟹炸到脆脆地,好夾!另外青咖哩就椰香味重D而且辣D,用黎點薄餅就最岩,香口惹味。巴東牛腩就比較適合配飯食。係小食方面,我超級推介每次都會點既串燒同燒鱔!串燒有雞牛豬各2串,雞係3款之中最好味,肉質最嫩。而燒鱔就連朋友平時唔食魚都讚口不絕!因為佢燒到岩岩好,鱔既外皮已查左秘制醬汁,即使唔點旁邊既泰式汁已經好夠味,一點都唔腥!勁推薦比大家食泰國野點少得叫番個馬拉盞通菜同一人一個椰青呢