2018-12-10 60 瀏覽
見到宜個湯匙,就知我又泥左胡爐了!因為宜個湯匙有一邊俾你隔走d湯,我覺得係一個幾特別又細心既設計!實用!話說我上星期先去完銅鑼灣個間胡爐打binlo。由於太高質既關係,決定再戰尖沙咀分店haha!!!不過兩間menu有d唔同的啊~今次同daddy mammy泥食^^其實有好多款牛揀,但見到手切肥牛有2種。一個係比較有牛味,軟有咬口;另一個牛味較淡,較林,易咬。同兩老食既關係,我好不猶豫揀左後者。就係牛頸脊。有大中小份量揀的。我叫的宜個係"中"既份量泥~ 果然,真係唔"un",兩老話好易咬,表示好滿意!所以要確保唔un的話,我諗嗌宜款係穩陣的今次仲試左個芝士牛丸,真係爆芝士嫁下!食個下真係要小心><幾正的啊!一份有4粒的,只係未影相就急不及待扔左一粒去淥了:p宜個帶子係朋友推介我試下的,因為佢食過覺得好鮮甜。於是我就嗌了。原來可以2食,生食sashimi又得,擺落湯淥下再食都得~嗯!係幾唔錯的,大大隻,好肥美最後餐廳送了個椰子糕俾我地食:)幾香的啊~

今次同daddy mammy泥食^^
其實有好多款牛揀,但見到手切肥牛有2種。

牛頸脊(中)

帶子

最後餐廳送了個椰子糕俾我地食:)幾香的啊~
椰汁糕
2018-12-09
10 分鐘 (堂食)
帶子
牛頸脊(中)