2022-01-21 408 瀏覽
💡再度回訪的日式料理😍古今二是主打日式Fusion菜的居酒屋,提供了不少創意特色卷物和料理,之前已經試過其它分別,今次就黎係尖沙咀新開店舖食下,係商場入面,地點非常方便。🍽日式麻醬秋葵豆腐沙律沙律好大碗,份量足夠三至四個人食!豆腐勁滑,秋葵同蔬菜都好新鮮,再加埋上面鋪左好多三文魚籽,層次感豐富左,配埋麻醬真係好夾,味道新鮮開胃,而且好健康 絕對可以當係餐前小食。🍽豚肉泡菜鍋冬天最岩就係叫個熱鍋嚟食下,暖笠笠好舒服。 呢個似韓式鍋物,泡菜鍋唔算太辣,湯底係好濃郁嘅泡菜味,豚肉份量適中, 薄切且好食,再加埋好多蔬菜做配搭,索晒泡菜湯汁, 辣得嚟帶鮮味。🍽搖滾樂🍣一共有8件,入面有芝士同炸蝦, 味道都幾夾,炸蝦外脆內軟,加埋鰻魚係上面,口感好豐富,就唔點豉油都好夠味。 🍽火山卷🍣卷物火山都做到一個小山丘咁,放上檯後,侍應會係兩邊點火,真係好得別,好賞心悅目,做到真係好似成個火山咁。上層係堆到滿滿嘅蟹籽同蟹柳,卷物入面又有青瓜同牛油果,真係又睇得又食得。🍽江戶薄燒牛仔骨一碟有6塊,每一塊都燒得好靚且好夠味道,牛仔骨薄得黎又唔會覺得鞋口,又唔會韌😋

💡再度回訪的日式料理😍

🍽日式麻醬秋葵豆腐沙律