2021-09-23
呢間野既中西合璧風格幾搞笑,每一道菜都會有中式同西式嘅效果一口炸雞 58雖然佢係西式炸雞,配泰式辣。先講快啲方面佢係用咗中國煲仔飯嘅煲,賣相好特別。炸雞無可挑剔,外脆內軟之餘,咬落去多汁,調味適中!鵝肝燉蛋 58燉蛋就一定係中式嘢啦,但係佢加埋鵝肝做嗰啲款菜,賣相係成個焦糖燉蛋咁樣,食落口都有少少甜,配埋多士入口層次豐富Rump Cap 238絕對煮到Medium rare 效果,肉味都出眾,略嫌唔夠多鹽同Pepper,可以再重味啲。中式糖醋牛面肉本身呢道菜應該會係用黑椒汁或者蘑菇汁去煮牛面肉,而家用咗糖醋感覺好新鮮,配埋下便啲薯蓉。每一啖都好好味煙肉粒炒椰菜仔28 煙肉可以膽多少少,成個菜式都好夠味。份量亦都剛剛好熱鍋上的布朗尼配凍冰冰雪糕 68一啖凍一啖熱嘅效果,布朗尼餅底唔會太甜。帶少少黑朱古力嘅苦澀。再加埋雪糕一齊食,正!
呢間野既中西合璧風格幾搞笑,每一道菜都會有中式同西式嘅效果
一口炸雞 58
鵝肝燉蛋 58
Rump Cap 238
中式糖醋牛面肉
煙肉粒炒椰菜仔28
煙肉可以膽多少少,成個菜式都好夠味。份量亦都剛剛好
熱鍋上的布朗尼配凍冰冰雪糕 68