2021-08-15 304 瀏覽
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝓊𝑒𝓃 𝒲𝒶𝓃之前已經食過beans 好多次啦,因為次次食完都會有好飽好滿足既感覺。🌟𝗖𝗮𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹 𝗕𝗮𝗻𝗮𝗻𝗮 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗕𝗘𝗔𝗡𝗦 𝗪𝗮𝗳𝗳𝗹𝗲𝘀 ($𝟴𝟮)上次個𝘈𝘋𝘉 真係比佢驚艷到,今次呢個上碟比上次細好多。香焦雖然上面淋左𝘤𝘢𝘳𝘢𝘮𝘦𝘭,但係香焦本身偏生,所以食起黎有點硬。𝘞𝘢𝘧𝘧𝘭𝘦係重點,點埋𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮 & 糖漿比較甜,但好好味。蛋就整比較實身,雖然食得出落左牛奶,但係炒得比較耐,有𝘥 𝘰𝘷𝘦𝘳𝘤𝘰𝘰𝘬 𝘨𝘦 感覺,同埋上次𝘈𝘉𝘋既炒蛋有加黑松露醬,今次有比較有傷害。🌟𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀 (+$𝟮𝟱)見到隔離枱既薯條好靚,所以我都加左一個。個碟睇落幾大,但原來薯條得好少,仲要薯條好似係尾水,望落去顏色比較深同埋好多都係短既薯條,食落都只係温熱唔係啱啱炸起,有少少失望。不過個黑松露醬係好味既,救番個薯條唔少分數。🌟𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗧𝗲𝗮 𝗪𝗮𝗳𝗳𝗹𝗲𝘀 ($𝟱𝟴)佢既𝘱𝘳𝘦𝘴𝘦𝘯𝘵𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯 係好靚既,第一啖食左𝘥 煮過既蘋果加上上既有𝘥 𝘯𝘶𝘵𝘴,個𝘵𝘦𝘹𝘵𝘶𝘳𝘦 有少少奇怪。𝘞𝘢𝘧𝘧𝘭𝘦就仍然𝘬

🌟𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀 (+$𝟮𝟱)

🌟𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗧𝗲𝗮 𝗪𝗮𝗳𝗳𝗹𝗲𝘀 ($𝟱𝟴)
佢既𝘱𝘳𝘦𝘴𝘦𝘯𝘵𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯 係好靚既,第一啖食左𝘥 煮過既蘋果加上上既有𝘥 𝘯𝘶𝘵𝘴,個𝘵𝘦𝘹𝘵𝘶𝘳𝘦 有少少奇怪。𝘞𝘢𝘧𝘧𝘭𝘦就仍然𝘬𝘦𝘦𝘱到鬆軟好味,𝘺𝘰𝘶𝘨𝘶𝘳𝘵 味道亦都好好。反而佢另外提供既𝘮𝘶𝘵𝘤𝘩𝘢 醬就有點偏濃,濃得有少少苦味。另外值得一讚既係個紅豆抹茶雪糕,抹茶味好濃,淡淡既甜味恰到好處。但電糕底既餅碎就味道唔係太好,上次𝘰𝘳𝘦𝘰 味既更有驚喜。

今次覺得𝘣𝘦𝘢𝘯𝘴 既食物水準好似下降左,定唔知係因為我叫左第二個餐啦,冇之前食咁大滿足。希望下次水準可以穩定番。

📍荳子 𝐁𝐞𝐚𝐧𝐬 𝐂𝐚𝐟𝐞
荃灣海壩街99號地下
G/F, 99 Hoi Pa Street, Tsuen Wan