2008-02-28 222 瀏覽
前晚接受朋友的邀請到跑馬地馬會會所用餐, 氣氛一流, 服務超差, 菜式古怪, 味道普通, 埋單食左三千真係鄧朋友肉痛. 氣氛一流: 高尚地方當然裝飾各樣有番咁上下, 連的刀叉都係lalique (不過有的刀崩晒囉= =")服務超差: 一開波已經派錯有價錢既menu俾我朋友而唔係宴客主人都好過份; 再黎為左唔願服務唔肯俾我地share食, 三黎介紹枝紅酒好難飲...菜式古怪: 可能我見得世面少, 個餐牌既菜式真係好難令人叫得落手, 最經典居然有蒸乳鴿= ="味道普通: 中間出既蕃茄味sorbet, 好難食; 凱撒沙律的菜又黃, 仲要成棵棵上, 似黃芽白多過生菜; 龍蝦湯雲吞居然先把一個放了雲吞的碟放在台面, 然後用一個平時放鐵板汁料既容器在你面前倒到碟上, 呢的唔係service係破壞緊食物既味道. 可幸都係頭盤同湯差的, 主菜味道仲可以接受. 成餐飯都只係食左會員既尊貴同裝修囉, 其實唔係真係太過差, 不過冀望過高先所以先覺得失望.