2017-06-07 337 瀏覽
係灣仔港島區搵餐平晏仔食下真係唔易,下下動一動都分分鐘過百,仲要係西嘢多,唔太岩胃口,更加唔好同我用老麥大家樂譚仔比下去 😂 家下樓下既茶記分分鐘一碟野都 6,70,今日,小寶有好西介紹比大家,連我平時唔多食越南嘢都覺得頂呱呱 🤤 應該係我第一次介紹越南餐 😂 唔好食返黎入我數 🤘🏿 絕對抵食、好味、高質、大份、性價比極高,重點推介 😈——————————————————————#會安生牛肉湯河 $60不得之了,可以四個字完美無瑕黎形容,先講啲牛肉,係用美國入口既特級牛肉做食材,入口鮮嫩,完全冇筋冇硬唔韌身,非常分明嫩滑,一碗有 5-6 大塊左右,真係多多都唔夠喉 🤤🤤🤤 唯有下次黎食過 😂 而幼河粉煮得洽到好處,唔會過淋唔會過韌,有小小芋圓 qq 既感覺,好正 🤤 重點係湯底是常識吧,係用牛筒骨熬足一日一夜製作而成,果種牛骨濃味真係難以形容 🤤🤤🤤#越南去骨海南雞飯 $60大大兜,大大飯,大大雞,用油飯做底,香已經不在話下,粒粒分明,再加上用新鮮三黃雞作呈獻,肉質超級嫩滑,雞有雞味 🤤#香茅豬扒法包 $60巨無霸法包焗得香脆,內有入哂味既 n 塊香茅豬扒同札肉,各式青草同醃蘿蔔絲,塞
——————————————————————
#會安生牛肉湯河 $60
#越南去骨海南雞飯 $60
#香茅豬扒法包 $60
巨無霸法包焗得香脆,內有入哂味既 n 塊香茅豬扒同札肉,各式青草同醃蘿蔔絲,塞到個包滿一滿,加埋秘製醬汁,又係一條好包 😋
#香蒜牛油炸雞翼 $40
先用雞翼浸完牛油再加埋香蒜一齊炸,邪惡率達 10000 個巴仙,當然好食率都成正比,神級香,神級正,神級呱呱叫 👯‍♂️👯‍♂️👯‍♂️ 味道有啲酒樓蒸大龍躉 🤤 而焦點係果隻蒜味真係齒頰留香 🤤🤤🤤
——————————————————————
Cóm Bánh Mì by Chef Phuc Dat Bich
灣仔大王東街 28 號地舖