2018-09-14
個人揀放題來講,都幾睇重佢小食、燒物等等,今次揀咗極上大型喜,絕對冇令我失望。刺身壽司不在話下,新鮮得來夠晒厚肉,而最吸引我嘅當然就係佢嘅吞拿魚茸軍艦,吞拿魚嘅魚油香得來而唔會太膩,侍應捧想來嘅時候紫菜仲係脆扑扑,好好食!另外一個回本之選,當然就係海膽手卷。佢個海膽手卷唔會淨係得啲飯,海膽嘅份量亦都夠晒,一啖一件,絕對係encore之選!至於燒烤食物方面,我最鍾意佢燒雞軟骨同埋牛舌。佢串雞軟骨唔會油淋淋,咬落去好爽脆,又唔會燒得太燶,好好食!佢嘅牛舌唔會燒得太乾,啱啱好!雖然好多人覺得係放題叫烏冬唔抵食,但有時覺得不斷食生冷野,食返啲亂粒粒嘅嘢食,個胃會覺得舒服啲。今次試咗佢個湯烏冬,可能我個人鍾意昆布湯,清清地,其實都幾開胃。而且佢嘅烏冬都幾有咬口,食得出絕對係手打烏冬,如果佢有埋咖喱湯烏冬就好啦!