2020-09-22 39 瀏覽
坦白說一生中會食素的機會甚少,今次應該係數數五隻手指的其中一次。呢間餐廳係朋友口中有聽過,而今次先第一次去食。晚餐時段入座見到餐牌上嘅主食都偏向西式,小食就有啲日式夾雜中式咁。見到佢地有dinner set嘅選項,就二話不說決定嗌一set,入面有齊飲品甜品同主食,仲可以優惠價加前菜及湯品,仲有手卷嘅選項。先上咗前菜係紅火龍果沙律配以藜麥酸酸甜甜又健康,真係一個refreshing嘅開始!餐湯都好特別,係桃膠忌廉濃湯桃膠營養價值高,加入係餐湯度確係提升咗,而飲落滋潤又順滑啊!主食方面有幾款都幾吸引,而最後我地就揀咗椰香冬陰鮮蔬意大利飯 配 吉列蒟蒻,一開始被吉列蒟蒻所吸引住,好期待會係點嘅presentation。原來係裹粉炸到蒟蒻好似魷魚圈咁,好過癮!食落口感都好似呢!冬陰公作意大利飯嘅調味,好惹味!加$18就可以試埋佢地嘅手卷,我當然想試香芒牛油果苜蓿芽手卷香芒同牛油果係幾常見到嘅配搭,所以食落都無違和感,反而苜蓿芽嘅味道好出,食素嘅人一定會鐘意呢!餐飲可以揀柚子青檸蘆薈冰茶,飲落好清爽!最後食埋個甜品就完滿了,係伯爵紅茶乳酪蛋糕,伯爵茶味都幾出,蛋糕做得好滑!
先上咗前菜係紅火龍果沙律配以藜麥
酸酸甜甜又健康,真係一個refreshing嘅開始!
餐湯都好特別,係桃膠忌廉濃湯
原來係裹粉炸到蒟蒻好似魷魚圈咁,好過癮!食落口感都好似呢!
冬陰公作意大利飯嘅調味,好惹味!

餐飲可以揀柚子青檸蘆薈冰茶,飲落好清爽!