2022-03-17 103 瀏覽
喜歡幫襯新店的我,喜歡發掘香港每一間新餐廳。今日經過大角咀,見到一間新開的Cafe,門口給我的感覺是一間普通的Cafe,但入面裝修精緻,原來係一間意大利小型餐廳。裏面全部人都是外籍人士,店主係一位尼泊爾外及一位印度人合夥經營。他們兩人都是在香港某集團的餐廳做廚師,對食物有很高的要求,堅持全人手做,所有的Pizza及意粉,都係由麵粉開始自己親手做,感覺好似外國意大利小店的家庭式經營。而且店主非常健談。我點了一個pizza及意粉Pizza真係好好食,好香。平時幫襯某大集團的Pizza,每次我都覺得超難食,平時不愛Pizza的我, 我差不多食晒成個pizza,因為皮薄,軟熟。我有點了過龍蝦意粉,因為我外賣返屋企食, 返到屋企大約20分鐘,成個意粉都好好食,蝦好新鮮, 爽口彈牙。 個龍蝦汁超濃,而且個麵條好彈牙,平時的意粉好硬,因為連麵條都是他們全人手做,所以都係十分正。所有加埋都係大約$200到,平均消費100人,真係性價比好高,我值得喺這個疫情期間好好支持這些小店。平時,好多西餐外賣返屋企之後就唔好食,但係佢呢間餐廳外賣返屋企,仲好好食😋
喜歡幫襯新店

我點了一個pizza及意粉