2017-10-11 360 瀏覽
今晚諗住近近地搵個地方chill完再去支持香港隊對馬拉,咁arm行經邊寧頓街,見到呢間裝修有d grand既酒吧就入去飲番杯,點知原來佢係一間日式酒吧餐廳,於是我地就順便醫埋肚。呢間餐廳係係隆堡柏寧頓酒店地下,距離銅鑼灣地鐵站大概5分鐘路程,地點方便易搵。餐廳裝修以木色同黑色為主,環境舒服,燈光較暗,有番酒吧feel,再配埋強勁音樂,氣氛唔錯。Menu呢度有齊沙律、前菜、刺身、壽司、炸物、串燒、燒物、鍋料理同飯等等,選擇多元化,而賣點係會用日本既食材,質素有保證前菜盛合(6點)$88呢個前菜盛合都幾抵食,有玉子燒、螢光魷魚、鰻魚配忌廉芝士、蘿蔔蓉明太子、日本蒜粒同日本青椒。當中鰻魚配忌廉芝士好特別,一向怕腥既我都唔好鰻魚,但係配左香濃既忌廉芝士粒,完全食唔到腥味,仲入口即溶,好過癮山盛!芥末脆脆薯條$58呢個薯條份量多,薯味香濃,口感脆身,再加上wasabi粉,增加味道珍寶海老天婦羅盛合$158呢個海老真係珍寶size,冇花假,食落外脆,蝦肉新鮮彈牙又爽口,加上佢炸粉唔多,真材實料好yummy。至於,後面既天婦羅茄子同蔬菜都一樣炸得出色,食得出佢用料新鮮鮭魚茶漬飯$78呢個茶漬飯我就覺

Menu

呢度有齊沙律、前菜、刺身壽司、炸物、串燒、燒物、鍋料理同飯等等,選擇多元化,而賣點係會用日本既食材,質素有保證

前菜盛合(6點)$88

山盛!芥末脆脆薯條$58

珍寶海老天婦羅盛合$158

鮭魚茶漬飯$78
呢個茶漬飯我就覺得麻麻地,賣相係唔錯,不過食落就太鹹,就算有茶加落去沖淡個味道都略嫌佢鹹味重。至於佢本身既日本米確實係好食,因為d飯好棉好密,仲有咬口tim,可惜

鹿兒島霜降A4橫濱風和牛燒2人前$258
呢個和牛冇得頂,肉質油脂分佈均勻,肉嫩細滑,牛味香濃,仲入口即溶,配埋新鮮蔬菜同味噌湯先煎後煮,超好味

富士雪山布甸$58
呢個甜品好有藝術成分,賣相好靚,棉花糖係個富士雪山,燒完就見到個雞蛋布甸。雞蛋布甸蛋味香濃,而且又嫩滑,甜度適中

Suntory the Premium Malt's 50/50 $58
朋友呢杯premium malt 50/50,佢話味道淡左d,飲落有少少麥芽味,不過唔濃,同有d苦

Lava Flow $78
至於我呢杯lava flow就係冇酒精既mocktail,飲落好fresh,仲好重菠蘿味又唔會太甜

2017-10-10