2016-11-09
今日同朋友聚舊,之前聽朋友講話想食放題,但一直搵唔到咩時間去食,於是襯住黎旺角就去食下,食放題當然要去兆萬喇,所以就揀左呢間去開飯喇。一入去都令人覺得都幾大,地方俾人感覺都算寬敞。仲要望埋個街景,真係幾舒服架各種刺身呢個絕對值得讚下架,三文魚都幾肥美,感覺好鮮味,都真係好耐無食放題,感覺都真係唔錯。升級刺身升左級嘅刺身,可以任食蠔、帶子、大頭蝦等等,餐廳用酸汁拌蠔入口都算順滑,仲要任食,而且大頭蝦入口鮮甜,大大隻份量真係十足天婦羅你無睇錯呢度嘅天婦羅真係卜卜脆架,夠有晒熱,又唔會太厚粉,特別係天婦羅蝦肉質都算彈牙又脆卜卜各種壽司壽司呢度真係都算多款式,重點係連海膽壽司呢度都可以任食架,仲要每件壽司嘅海膽份量都唔小烤牛舌餐廳有提供不少嘅燒物,特別係牛舌,牛舌烤得岩岩好,肉質都算嫩而且口感厚實炸翠玉瓜食左咁多肉,緊係要食番啲菜中和下喇,翠玉瓜烤到都幾惹味下,又唔會太咸溫泉蛋呢度嘅小食仲可以唔提下呢個溫泉蛋,一隻溫泉蛋放入口或者加入烏冬再食,都可以令呢個放題更多樣化。甜品最後呢度嘅甜品都有好多選擇,就唔可以唔提焦糖菠蘿,菠蘿表面加一層焦糖,真係甜到入心,而且真係好小地方有得食。估唔到兆萬嘅放
估唔到兆萬嘅放題都唔錯,真係令人幾意外,下次都要同其他人黎先得。