2022-07-08 175 瀏覽
和朋友相約於屯門v City,順便食過快餐就去shopping,見到v city樓下嘅天魔,啲嘢食都幾吸引,咁就坐低喺度食,叫咗個厚厚豬肋骨,韓式XXL三文治, 一杯dirty咖啡,一杯玫瑰special咖啡,一個brownie再加雞翼,首先嚟嘅三文治同埋雞翼外表都好吸引,食落去雞翼竟然可以做到外脆內軟,又多肉汁再加埋韓式嘅燒醬十分美味;三文治真係夠曬巨型,亦都有脆脆嘅多士麵包夾住雞蛋和午餐肉等嘅材料,食落去你哋都唔錯;跟住就嚟兩杯咖啡,老闆重專程出嚟教我哋點樣飲,Dirty要一大啖咁樣飲,千祈唔好搞,咁又真係幾特別咖啡熱鮮奶凍;玫瑰special就要攪勻先好飲,真係好香玫瑰味,兩杯咖啡嘅質素都好香滑順喉;跟住再嚟就喺厚厚嘅豬肋骨,色澤焗得好好,好吸引,切開仲係粉紅色嘅,證明真係慢煮,食落嚟都好冧好入味,仲有兩條㖭,真係飽曬;最後來過朱古力brownie,好香濃嘅朱古力味,亦都有唔同嘅層次,真係一間有驚喜嘅小店。
韓式XXL三文治

韓式燒雞翼

韓式XXL 三文治

dirty咖啡

玫瑰special就要攪勻先好飲,真係好香玫瑰味,
玫瑰special咖啡

厚厚豬肋骨

,切開仲係粉紅色嘅,證明真係慢煮,

brownie

好香濃嘅朱古力味,亦都有唔同嘅層次,
brownie

真係一間有驚喜嘅小店。
2022-07-07
韓式XXL三文治