2021-04-02 135 瀏覽
今日個朋友帶我去左一間充滿藝術氣息嘅餐廳餐廳裡面掛滿左好多畫作,仲有好多打卡位添店員安排好座位之後就向我地推介餐廳既招牌菜式我哋最後叫咗2個晚宴套餐,分別係意式馬賽海鮮飯同埋火焰美國PRIME護心肉牛柳串套餐包括左歐陸式前菜小食同埋餐湯店員向我哋介紹每日嘅小食都會唔同,今日嘅係炸芝士,旁邊配咗少少果醬,沾埋一齊食味道會豐富d同埋冇咁膩今日既餐湯係意式雜菜湯,另外可以加$38升級餐湯做磨菇湯,蘑菇湯係佢哋嘅招牌!佢哋將唔同嘅菌類打成碎,然後再加入忌廉落去煮,所以個湯好creamy好滑,仲食到粒蘑菇第一個主菜係火焰美國PRIME護心肉牛柳串,店員上菜前會加入酒再係我地面前燒一燒,除咗味覺嘅享受,仲多咗視覺享受!護心肉係心臟附近嘅部位,比起其他部位相對較有咬口,但唔會韌,肉味香第二道主菜係意式馬賽海鮮飯,有青口、帶子、魷魚、大蝦等等嘅海鮮!飯粒相對我哋平時食嘅意大利飯大粒,所以更加煙韌然後就係甜品,今次既是日甜品係鮮果撻,另外我哋加錢升級左心太軟!佢哋連甜品都整得好靚,藝術感重!心太軟好好食,一切開裏面嘅朱古力醬流哂出黎,配埋雲呢拿雪糕一齊食味道好夾最後就到飲品,佢哋用嘅杯碟都經過細心嘅挑選
今日個朋友帶我去左一間充滿藝術氣息嘅餐廳
餐廳裡面掛滿左好多畫作,仲有好多打卡位添

店員安排好座位之後就向我地推介餐廳既招牌菜式
套餐包括左歐陸式前菜小食同埋餐湯

最後就到飲品,佢哋用嘅杯碟都經過細心嘅挑選,好鬼靚呀真係