2024-09-12
呢間由法國主廚去烹製嘅法國菜館😲‼️有別於其他嘅法國菜,佢呢到主打係法國家庭式嘅法國菜👍,所以整間餐廳走輕鬆家庭式風格,唔需要太過講求優雅😂😂‼️侍應都周不時會過你問下野食o唔ok,整個氣氛都好𝒓𝒆𝒍𝒂𝒙😊𝑩𝒊𝒔𝒕𝒓𝒐𝒕 𝑺𝒆𝒕 𝒇𝒐𝒓 𝒕𝒘𝒐 二人晚市套餐|$538二人餐可以選擇2個頭盤 𝒐𝒓 1頭盤+甜品我哋就揀咗1頭盤+甜品𝑺𝒕𝒂𝒓𝒕𝒆𝒓|Canapés Platter|法式點心拼盤+$30中式點心拼盤大家都食得多🤣,今次黎法國餐廳梗係要試下佢個拼盤😆▫️菠菜撻▪️蟹肉他他撻👍|蟹肉帶點檸檬汁,夠清新開胃▫️𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑪𝒓𝒐𝒒𝒖𝒆𝒕𝒕𝒆👍|好香黑松露味▪️𝑷𝒂𝒓𝒎𝒂 𝑯𝒂𝒎▫️法式小蘿蔔點燈籠椒+蕃茄醬👍|非常特別,未試過法式小蘿蔔😃,食落好爽同個醬好夾✨️𝑴𝒂𝒊𝒏煎鴨肝+油封鴨腿意粉🦆🍝+$35大大件鴨肝非常肥美😃,加埋起晒肉嘅油封鴨腿,豐富嘅油脂充滿成個口腔;意粉醬夠晒𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚👍,整個配搭非常好阿根廷安格斯牛脊肉🐂+$55用煙醺方式煮至5成熟,中間非常粉嫩,配上秘製鴨肝砵酒醬汁,更加帶出牛肉嘅香味👍✨️𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕🍰芒果🍋紅莓醬可麗餅配椰子雪糕🥥🍦一整塊可麗餅上鋪滿芒果🍋,加上酸酸
二人餐可以選擇2個頭盤 𝒐𝒓 1頭盤+甜品
我哋就揀咗1頭盤+甜品
▫️菠菜撻
▪️蟹肉他他撻👍|蟹肉帶點檸檬汁,夠清新開胃
▫️𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑪𝒓𝒐𝒒𝒖𝒆𝒕𝒕𝒆👍|好香黑松露味
▪️𝑷𝒂𝒓𝒎𝒂 𝑯𝒂𝒎
✨️𝑴𝒂𝒊𝒏
煎鴨肝+油封鴨腿意粉🦆🍝+$35
阿根廷安格斯牛脊肉🐂+$55
✨️𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕🍰
芒果🍋紅莓醬可麗餅配椰子雪糕🥥🍦
一整塊可麗餅上鋪滿芒果🍋,加上酸酸地嘅紅莓醬加清新嘅椰子雪糕🍦🥥,即刻可以解左成餐嘅膩👍大滿足‼️
除左二人餐外,仲有2-5人餐都有架👍
見到現場都有好多家庭朋友三五知己一齊黎食‼️當中不乏好多黎慶祝生日🎂,職員仲會唱生日歌添👍