2021-06-24 264 瀏覽
全晚既海鮮同壽司其實都好難忘,首先係千葉縣地金目鯛,配醬油同wasabi食,佢既肉質比較細嫩,味道較其他魚類刺身清新,有種好fresh既感覺,跟住飲左佢跟個大蜆清湯,呢個真係好好飲,啲蜆大大隻而且連埋個湯一齊飲超清甜,熱飲又暖胃,係一個好好既前湯,深海池魚亦係我個人好喜歡既另一種刺身,佢既口感則係爽口啲,油脂份量較多,肉質相對上比較肥美,好多時omakase既餐廳先會食到,普通壽司店都無得食架!醬油生蟹都係好值得一提,好滑溜溜,只有呢個方法你先真正食到蟹既鮮甜味,而且唔洗驚佢好腥好難入口,個朋友未試過食生蟹都覺得好好味,仲有沖繩野生大拖羅同中拖羅,一食落口個種幸福感即刻湧出黎,超級滿足呀!淡淡既醬油味為拖羅調味得恰好,唔會蓋過左拖羅自身既鮮甜味,無唸過係元朗都會食到咁高質素既omakase😋😋