成個餐牌同人講金牌乜招牌乜,點知叫佢午餐稍為貴少少嘅火石燒澳洲西冷,淨係根部有塊扒嘅1/3!塊扒已經細到好似快餐店嗰啲貨色,然後用鹽用胡椒醃到勁到好似要蓋住死肉味咁!收我$98?冇嘢呀?成碟野淨係得薯角好食!主要難食都唔足以令我寫食評,最大鑊係:我一進店已經見到個紮馬尾嘅後生女員工拉低左口罩、不停用比普通食客用嘅餐紙不停抹鼻涕,一路用隻抹過鼻涕嘅手一直攞嗰包餐紙巾,期間仲抹抹下用隻手捽落用來抹啲食客餐枱嘅嗰塊啡色布度!佢掛住抹鼻涕一直都冇招呼我,我就係想睇吓佢玩完全程鼻涕之後會唔會唔洗手就走過嚟,點知真係!我同佢講呢啲時勢唔該你洗咗手先!佢話廁所有人! 跟住見我開到聲梗係立即走入廁所啦!但講真真係咁痴線!?好啦食完水準低到不得了嘅牛扒之後,叫杯佢聲稱金牌咖啡,杯野一嚟到係勁多好似油泡咁樣嘅水珠喺咖啡個面度!我立即同個侍應講,佢話啲奶有油脂會咁樣!但係做咁耐人,唔通唔識分?咁好啦個侍應大大聲同沖嘢飲嗰個講,仲話個客話有油「喎」!你估跟住點?沖嘢飲嗰個唔戴口罩嘅男士,佢沖完另一杯之後,應該仲係有油,佢竟然以為人哋留意唔到,佢用匙羹撇走上面啲油!跟住我最後都係決定乜都唔飲就走!由抹鼻涕嘅侍應

由抹鼻涕嘅侍應、到沖嘢飲嗰位仁兄唔戴口罩、撇油,乃至洗碗嗰個見到佢出入都係將口罩拉低哂!咁可以解釋到點解啲杯咖啡會有油!佢哋衛生情況惡劣嘅程度,唔可能係個別人為問題,係全間餐廳嘅文化!
2020-08-10