呢間以台灣肉焿為招牌既元朗小店,門面睇落就平平無奇,但原來暗藏隱世美食😧食過一次已經愛上!睇餐牌見佢有三個招牌套餐,雖然無叫最出名既魯肉飯同肉焿湯,而係叫左乾拌麵、綜合丸湯,但都完全感受到台灣既古早風味💁🏼乾拌麵有魯肉鋪面,d肉大部分都唔係肥膏😻唔會覺得食緊豬油撈麵,好抵讚最加分係d魯肉汁同埋甜辣醬!本身驚太辣所以想走醬,好彩店員話幫我另上個醬,自己想加幾多醬就加幾多,食落又唔覺好辣,而且甜甜地用黎拌麵一流👏🏼綜合丸有花枝丸同貢丸,好大粒,成個乒乓波咁大粒!花枝丸真係有成粒墨魚喺入面,貢丸好香好彈牙😽個湯就清清地,好香炸蒜味跟餐既冬瓜茶都好飲,甜度適中,好解渴解膩,食完魯肉飲就岩哂~最驚喜係d珍珠(另加$6)!好煙韌超好咬!一d都唔太硬/太淋!

最加分係d魯肉汁同埋甜辣醬!

綜合丸有花枝丸同貢丸,好大粒,成個乒乓波咁大粒!

• 乾拌麵