2024-03-16 37 瀏覽
元朗有幾間收題,今次第一次黎到大馬路附件嘅緣聚。比預期之中有驚喜,有上百款選擇。 第一輪點刺身、壽司呢啲回本重點先。每件刺身都生鮮,厚切有滿足感。火灸壽司雖然得5-6款,但貴精不貴多,火灸脆薯牛肉壽司夠甘香。生蠔亦係回本之選。熱食串燒有驚喜,樣樣都試,變咗個串燒拼盤,有雞軟骨、蜜糖一口腸、慢煮牛舌、免治雞肉、豬頸肉。串燒夠火後,香脆入味。雞軟骨卜卜脆好正,最正係慢煮牛舌串。連阿爸都同意。咬落去嗰陣時,感覺到肉質極嫩。熱食有煮牛舌,比串燒肉質更加軟腍。同時,點咗炒牛柳粒,味道香濃惹味,重洋蔥黑椒味。小食選擇多,有玉子燒、香芋球、薯蓉、炸雞等。最鐘意係蝦多士,中間蝦滑爽口彈牙,外邊煎炸的卜卜脆,口感一流。薯仔沙律賣相好可愛。飲品升級後有酒,亦有特飲,例如抹茶紅豆冰。整體遠超期望,尤其牛舌,有下次!
第一輪點刺身壽司呢啲回本重點先。每件刺身都生鮮,厚切有滿足感。火灸壽司雖然得5-6款,但貴精不貴多,火灸脆薯牛肉壽司夠甘香。
生蠔亦係回本之選。
同時,點咗炒牛柳粒,味道香濃惹味,重洋蔥黑椒味。
薯仔沙律賣相好可愛。
2024-03-07
  • 串燒