2019-04-11 149 瀏覽
見到好多人介紹元朗呢間西餐廳-Steak’er!朋友就嚟生日,就相約去試吓呢間餐廳!餐廳位置唔算大,平日夜晚都算幾多人幫襯!好彩預早訂咗位!一去到就有入得去!由元朗站大概行15分鐘到就到!唔算話太難搵!星期一至四有優惠$98就可以食到炭燒美國牛柳6oz!價錢都非常實惠!服務員見我哋攞住個蛋糕入去!就即刻好有心咁話幫我地雪住個蛋糕先!非常之貼心嘅行為!值得一讚!店舖雖然細小!座位不多!但座位與座位都有一點距離!不會覺得好侷促!環境好舒服!感覺好chill !頭盤有麵包、南瓜湯和沙律!非常豐富!南瓜湯的味道非常濃郁!好好味!另外沙律係用紅肉火龍果!味道比普通火龍果更甜!薯條控一定不可以錯過這個薯條!加上黑松露醬!食到停唔到口!呢杯橙特飲的味道就一般!可能係太多冰的關係!味道比較淡!主食我哋叫咗兩個!一個係炭燒牛柳同埋一個帶子青口墨魚意粉!首先講咗個炭燒牛柳先!雖然係叫左5成熟!但最後都係overcook!牛柳變得好硬同好乾身!不太好吃!但係個帶子青口墨魚意大利粉就有驚喜!通常一係用墨魚麵或者墨魚汁!但係我見佢係用晒墨魚麵同墨魚汁嚟整!個味道好Rich!本來好想試埋佢嘅甜品!但係由於我哋帶咗

由元朗站大概行15分鐘到就到!唔算話太難搵!

麵包

南瓜湯
沙律

薯條
薯條控一定不可以錯過這個薯條!加上黑松露醬!食到停唔到口!

橙特飲
呢杯橙特飲的味道就一般!可能係太多冰的關係!味道比較淡!

主食我哋叫咗兩個!一個係炭燒牛柳同埋一個帶子青口墨魚意粉!

炭燒牛柳
帶子青口墨魚意大利粉

本來好想試埋佢嘅甜品!但係由於我哋帶咗蛋糕去嘅關係!我哋最後都係食咗自己嘅蛋糕!冇收我哋切餅費但係俾我哋坐低食蛋糕,真係值得一讚!
生日蛋糕
麵包