2024-03-06 669 瀏覽
星期六訓到下晝先起身,心血來潮想食燒肉😂吃貨既我一貫作用都係要試d未食過既餐廳哈哈,最後決定揀左依間新開既哦吧韓式燒肉,日式燒肉就食得多,但其實韓式我都好鐘意😝尤其係韓國既豬肉好好食,而且仲有前菜食🫢今次有6款前菜,土豆絲,泡菜,翠肉瓜,魚仔,腐皮,海帶,好開胃全部食哂🤝🏻✨A03濟州豬腩肉黎自韓國濟州島嘅豬腩肉,肉質豐腴多汁,油脂好豐富😍食落口感一流。老闆娘仲幫手燒到豬腩肉表面呈金黃色🔥熱辣辣,另外再配店鋪特有嘅辣椒醬同埋自家製魚醬😋更加香氣撲鼻。而且會提供可以refill 既醃蘿蔔,酸酸地可以中和豬腩肉既油膩感😁✨A11帶骨腰肉帶骨腰肉視覺更加吸引,好厚實既感覺😼肉質好嫩,會比豬腩肉更加鬆軟🤩 每啖都散發出濃厚嘅肉汁。今次就搭配韓國泡菜、同埋生菜,鮮綠色既生菜超新鮮,葉片脆嫩,質地清爽👍🏻✨C01 部隊火鍋 (S) 湯底係店鋪特有嘅辣醬,唔算好辣岩哂我,但又辣中帶香🤪好惹味,食材都有好多種,午餐肉、腸(有3款)、豆腐同年糕等,當然仲有芝士同埋公仔麵🤣 韓國既辛辣麵每次食都係咁開胃,加埋濃郁芝士真係一流,尤其係凍冰冰既日子🥹 老闆娘仲教我地公仔麵要配埋泡菜一齊食,一冷一熱交差既感覺好

✨A03濟州豬腩肉

✨A11帶骨腰肉

✨C01 部隊火鍋 (S)
湯底係店鋪特有嘅辣醬,唔算好辣岩哂我,但又辣中帶香🤪好惹味,食材都有好多種,午餐肉、腸(有3款)、豆腐同年糕等,當然仲有芝士同埋公仔麵🤣 韓國既辛辣麵每次食都係咁開胃,加埋濃郁芝士真係一流,尤其係凍冰冰既日子🥹 老闆娘仲教我地公仔麵要配埋泡菜一齊食,一冷一熱交差既感覺好爽👍🏻

老闆娘同店員都好好人,細心幫我地燒,依個價錢都可以食到「殘廢餐」既感覺真係估唔到😆 下次想要食燒肉果陣一定會再黎,試埋佢既牛😎
2024-03-02