2019-01-04 144 瀏覽
前日係元朗搵野食,禁下附近餐廳見到開左間泰麵,見幾近架上本身鍾意食泰國野,就決定去食個lunch。門口都裝修得幾精緻,入面兩邊牆都有插畫,都畫得幾cute。👀Menu設計得唔錯,小清新風格👍🏼。泰麵黎講得三款選擇,分別係牛肉、雞肉同豬肉。麵嘅選擇都算多,配料都寫得好清楚,如果要走配料都好方便。我同朋友叫左牛肉河粉同雞肉金邊粉。🐔首先係雞肉金邊粉,講嘅雞肉係3隻雞槌,夠晒食,而且d肉質ok。個湯好鮮味,好濃嘅牛肉味,另外有少少藥材嘅感覺。🐮牛肉河粉,個湯應該係同雞肉個碗一樣,但唔知點解食落牛味好似再濃dd。牛肉好好食!!推薦大家試牛!煮得好林,一d都唔韌!側邊嘅肉丸都唔差,比雞肉個碗多元化。個人黎講好鍾意食辣,個湯本身唔辣,食落硬係差少少。好彩側邊有辣椒,落左兩匙成個湯加分!!嗜辣嘅朋友信我,一定要落辣椒!🌶🌶🌶