? 元朗有燒蝦蝦食 點解無人講 ?一早訂左位晚上收工後 19:30 同老公食燒蝦蝦位置都好易搵到 離遠都已經見到個招牌一入到去都已經見到 都80% 客人在內員工帶左我地坐係一個卡位度(我覺得都唔錯, 個蝦池只係在我1條走廊之隔)唔洗坐正係蝦池旁 (因為我有點怕D蝦彈跳)ԅ(≖‿≖ԅ)-入到去職員會同我地講解一下檯面上的用具一個大爐, 4隻調味料, 較剪, 夾, 同埋垃圾筒比你掉海鮮殼ᕦ(ò_óˇ)ᕤ“同埋教我地拎個冰筒去拎冰 加小小水, 夾完蝦放入去凍暈佢之後就可以燒-同老公分頭行事 佢夾蝦 我就出去拎野食 同野飲夾蝦都好簡單 雖然佢一定會彈走 但你都一定捉到佢老公話中意夾D動來動去的 好似有挑戰感D 哈哈フリ ₍₍◡( ╹◡╹ )◡₎₎ フリ-出去拎野食果個位 好乾淨 企理 真係要比個LikeD海鮮好整齊放哂係D冰上面 客人拎走左幾粒 貝貝 D職員就快快手refill番確保下一個客人都有足夠的海鮮拎番真係可以話 呢個海鮮位 係”常滿” 既狀態ʕ•ᴥ•ʔ因為出去食任食 真係好唔中意有D餐廳會 想拎咩都無得食 :’( 好彩呢一間做得好好!!!! 開心-除左海鮮 D肉類 蔬菜都好靚仔 放
? 元朗有燒蝦蝦食 點解無人講 ?
一早訂左位晚上收工後 19:30 同老公食燒蝦蝦
位置都好易搵到 離遠都已經見到個招牌

一入到去都已經見到 都80% 客人在內
員工帶左我地坐係一個卡位度
(我覺得都唔錯, 個蝦池只係在我1條走廊之隔)
唔洗坐正係蝦池旁 (因為我有點怕D蝦彈跳)
ԅ(≖‿≖ԅ)

入到去職員會同我地講解一下檯面上的用具
同埋教我地拎個冰筒去拎冰 加小小水,
夾完蝦放入去凍暈佢之後就可以燒

因為出去食任食 真係好唔中意有D餐廳會
想拎咩都無得食 :’( 好彩呢一間做得好好!!!! 開心

除左海鮮 D肉類 蔬菜都好靚仔 放得好整齊 好治癒
款式都好多 可以滿足到唔同人的需求(❀^ω^)ノ゙
仲有D熟食可以拎, 有生魚皮啦, 雞翼尖, 炸物, 烤蝦, 炒烏冬etc.

開始燒海鮮個陣真係好驚喜 因為所有海鮮都仲係識郁 好新鮮
貝貝仲會噴水 鮑魚經職員教路就要剪一下再燒 就唔會燒燒下爆✧ʕ̢̣̣̣̣̩̩̩̩·͡˔·ོɁ̡̣̣̣̣̩̩̩̩✧
貴妃蚌好fresh好觧甜 鮑魚燒完都好鮮嫩 唔會過乾

個爐真係唔錯, 夠大, 夠熱, 仲有上下2層
唔洗怕放左幾粒大貝 然後就無位燒蝦
大頭蝦 大家必須放下層慳位燒 同埋燒到個面有小小乾身再食꒰ ♡´∀`♡ ꒱
會香好多
就甘食個頭已經爆哂糕 好正
本身個蝦就好彈牙 但係單吃 就淡口小小
我比較中意加DD鹽 同埋拎佢地個泰式辣汁去點來吃
甘就好有泰國風味 正!!!!

蠔仔細細都好有蠔味同埋有小小鮮甜海水味
加左小小蒜同辣椒一齊烤 更香!!!ʕ•̫͡•ʔ❣ʕ-̼͡-ʔ
肉類十分推薦牛仔骨 好有牛味同埋油香十足
我無諗過佢明明專食海鮮 個牛都甘出色
雞翼本身有D辣椒係面 我以為係辣的(´ε`;)
但食入口醃得岩岩好 唔會過咸同埋 燒到皮脆內嫩

飲品種類好多: 梅酒, 清酒, 生啤, 燒酒, 不同的果汁, 茶同埋汽水
同老公飲左小小啤酒, 同埋Apple Cider, 再飲左D 桃汁(*'▽'*)♪
幾特別 出面無見過 又幾好飲 同埋所有野飲都夠凍 !!
最後食埋個雪糕先走, 佢都好多種類
差不多10種 一定有一款岩你 ٩(ˊᗜˋ*)و
2.5 HRS 時間真係好足夠 同埋火力夠 又有上下層真係比起其他燒蝦店出色
所有野都好新鮮同埋整齊, 埋單加埋1 , HKD810-
我覺得都幾抵食, 平時出去買海鮮都差不多,
呢度人地幫你洗埋處理埋, 食完乾手淨腳
(^_^) 開心~ 滿足~ 推薦