2023-03-03 706 瀏覽
呢間燒烤店名叫做燒蝦蝦🦐🦐,顧名思意,都知道食蝦為主,地方夠大,乾淨企理,唔知食物質素如何呢?一齊入去試下!呢度最出名就系流水蝦🦐,食落去鮮蝦好新鮮,肉質鮮嫩。面頭撒上少少黑椒提高鮮味,無論口感同味道都做得非常出色。生蠔,肉汁超級多,好重海水味。🦪扇貝,啖啖肉。螺,螺頭肉好Q彈,好入味。海鮮陪佢地既啤酒就最適合喇,而且系任飲架!鴨胸同埋腸仔都系燒烤必不可少既食物,燒烤落少少孜然粉,同D食物都好夾。😋😋總體來好抵食,CP值非常高,🥂值得推介之選,最後要贊下D 雪糕,高質!

2023-03-03 387 瀏覽
今日去元朗果邊做完facial,🙈 就想試下呢間新野,呢間位於元朗大馬路附近,交通都幾方便📷最出名就系有新鮮流水蝦,即撈即食。🐵😻😻全部既流水蝦真系打卡一流,海鮮都系任食!即刻撈上來,賣相好靚,🙊食落去味道亦都出乎意料之外咁好食,彈牙有咬口。扇貝都好正,食材新鮮真系好重要。番茄肥牛整得好味,醬汁都好特別。 之後仲有,魚蛋,豆腐蔔等等呢D選擇,都唔錯架,而且好快熟。朋友點既雞翼超鮮美,嫩滑而且非常多汁。呢度既生啤系任飲架!做完facial,塊面靚靚,食完餐正既燒烤,心情開心曬😽😽身心都好舒暢! 👍

最愛食海鮮的我又去食海鮮啦!今次決定帶好姊妹去食燒蝦蝦, 簡左呢間元朗既燒蝦蝦, 任飲任食燒海鮮 $368/位! 抵食又好玩!😋😋😋⭐️餐廳設有多個魚缸,即夾即燒,夠哂新鮮,隻隻都勁生猛,跳跳紮🦐有得玩之餘又有得食😍而且每隻都好大隻,肉質爽口彈牙又鮮甜,仲有蝦膏tim,味道一流,除左蝦,外面既海鮮都包羅萬有,生蠔、鮑魚、扁貝、帶子、貴妃蚌、蕃薯蜆丶海螺丶大蜆、原條魚都有得攞,好似去左海鮮檔。👍⭐️另外,冰櫃入邊亦都好多嘢食,有雞翼、腸仔、扒類等等,我最愛就係雞翼,雞翼燒完都好juicy,非常惹味,雞肉鮮嫩多汁,無得頂!總括而言 (5個💝係最高)好味指數 : 💝💝💝💝💝服務態度 : 💝💝💝💝🤍環境打卡 : 💝💝💝🤍🤍回頭指數 : 💝💝💝💝🤍

總括而言 (5個💝係最高)
好味指數 : 💝💝💝💝💝
服務態度 : 💝💝💝💝🤍
環境打卡 : 💝💝💝🤍🤍
回頭指數 : 💝💝💝💝🤍
今次嚟到元朗呢間燒蝦蝦🚗,真係一個新奇又有趣嘅體驗❤️本身係一個海鮮控,所以一聽到朋友話帶我食海鮮已經好開心,點知原來呢到仲有得自己夾流水蝦,望住啲蝦勁生猛,夾到真係特別有成功感🤣蝦肉非常之彈牙!好掂🤪淨係食蝦點可以滿足我,佢哋仲有超級多唔同嘅海鮮,有埋我最鍾意食嘅扇貝同飽魚呀👅食完海鮮唔夠飽,我哋仲可以食炒飯炒麵同串燒😆食完唔夠喉,仲可以食埋佢哋個炸春卷、炸西米球,最後仲要再食多個甜品就真係完美LU~~~登登登登!到底呢間餐廳有幾多分呢??✐. 好味評分 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎✐. 回訪指數 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎✐. 抵食指數 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎✐. 推介指數 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎
今次嚟到元朗呢間燒蝦蝦🚗,真係一個新奇又有趣嘅體驗❤️

登登登登!到底呢間餐廳有幾多分呢??
✐. 好味評分 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎
✐. 回訪指數 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎
✐. 抵食指數 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎
✐. 推介指數 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎
2023-02-15 113 瀏覽
流水蝦放題係香港興值佐好耐,元朗呢間燒蝦蝦係屯門都有分店,地方夠晒大,呢度食到兩個半鐘,夠晒時間慢慢燒慢慢食👏🏻肉類呢度有好多肉都係任燒,豬扒牛扒雞扒雞翼呢啲就必備架啦,仲有好多串串每我地慢慢燒,雞腎、雞皮、雞軟骨、牛肉、雞肉、豬肉,差唔多講得出都有得燒,我地仲可以自己落調味粉調味,啲雞翼我最愛,原隻咁燒,雞皮脆雞肉滑,超滿足👍🏻海鮮類另外海鮮都係任食,又係放晒出去鋪係冰面,我地想要咩就夾咩番去燒,啲帶子勁大隻囉!仲要連殼有膏,好香好好食,鮮味之餘又爽嫩,仲要快熟,放係兩層燒爐好快就燒熟食得🤞🏻流水蝦鮮蝦有啲似大頭蝦,脹卜卜肥嘟嘟,有蝦膏蝦肉又爽,蝦膏好咸香好新鮮,自己想要幾濃味都可以自己調味,正架,真係好出色🤟🏻

肉類

海鮮類

流水蝦
2023-02-13 89 瀏覽
・゚゚・::✼✿(ღ✪v✪)。゚:*:✼.。✿.。燒蝦蝦♥📌晚市放題套餐-👏🏻放題方面:流水蝦放題🦐又點少得介紹?呢度嘅流水蝦放喺魚缸入邊每一隻都非常之生猛,想夾佢哋一啲都唔容易㗎,要花啲心思同埋時間🫣 鮮甜度verygood🙂-👏🏻甜品方面:估唔到呢間餐廳真係呀,乜都有得你食,其實一入門口嘅時候我已經留意到佢哋一個超級大嘅甜品櫃,全部甜品都係佢哋自己整㗎。另外唔鍾意食甜品淨係鍾意食雪糕嘅朋友問呢度都有雪糕櫃可以自取。-👏🏻食物選擇方面:呢個位真係要拍下手掌,冇諗過三百幾蚊食個晚飯可以有咁多嘢選擇,淨係講海鮮已經差唔多有10款,例如有生蠔、帶子、海螺、原條魚、鮑魚等等😍相反肉類同埋蔬菜類選擇仲更加多,任食來講都真係好多款式👀我今次都冇試晒,下次我會在地食多次😌
・゚゚・::✼✿(ღ✪v✪)。゚:*:✼.。✿.。燒蝦蝦♥
📌晚市放題套餐
-👏🏻放題方面:
-👏🏻甜品方面:
-👏🏻食物選擇方面:

2023-02-13 75 瀏覽
今次黎到燒蝦蝦既元朗分店,位置同樣方便,真係係正元朗市中心,超級易搵!呢度做流水蝦放題,兩個半鐘,食得好輕鬆(¯︶¯)流水蝦要幾多有幾多,真係任夾,夾完即刻可以放落爐燒,大大隻蝦好新鮮好彈牙,爽(≧∇≦)其他海鮮都係任食,好多選擇,全部放好任夾,生蠔好肥,燒完黎食都好大隻好鮮味,另外扇貝同蜆都好新鮮,完全無沙,海水味濃,扇貝好大隻又多膏,鮮紅色既膏好香濃,燒完好咸香好好食,落好少鹽調味就已經好鮮,好滿足呀(^з^)呢度其他肉類都係任燒,仲有熟食,串燒,甜品任食,野飲又任飲,真係食到笑住走\(≧▽≦)/

2023-02-10 80 瀏覽
❤️鴨胸串燒:呢度其實有好多食物都轉成一串串,我自己最鍾意嘅串燒就係鴨胸!燒到外皮有少少脆口嘅甲胸係最好食🤤,如果燒嘅時間控制得好,仲會好多肉汁!❤️長蟹柳:唔知呢一個係咪叫做阿拉斯加長腳蟹樓呢,呢個場蟹柳真係超長,我諗真係同筷子差唔多,食落去比較有鮮味。❤️流水蝦:今次係我第一次嚟食,初頭聽到個名嘅時候以為啲蝦會好細隻,點不知原來啲蝦都幾大隻!性價比都幾高!❤️花甲:花甲我自己就唔係咁鍾意就咁拎去燒,所以我就問吓職員有冇調味料,原來佢哋嘅調味料就係自取枱到,大家想要幾多蒜蓉辣椒醬自己可以拎。❤️ 海螺:大家食完串燒嗰啲竹籤記得唔好掉咗佢,因為食海螺嘅時候會用得到!整體嚟講佢哋將啲海鮮都清潔得幾乾淨唔會有沙。
平時好少入大西北嘅我,今次就嚟咗元朗搵好嘢食❤️‍🔥,到底係邊間餐廳?值得我哋山長水遠嚟一試呢?就係呢間主打任食流水蝦嘅✨燒蝦蝦🦐✨餐廳環境乾淨企理舒適,一入到嚟店員嘅服務態度都非常之親切🥰開始食嘢啦,當然要食咗佢哋嘅流水蝦先啦❗️流水蝦係放咗喺個大水缸入面可以自己任夾,同流水蝦都玩咗一陣先成功夾到佢上嚟😂因為實在太生猛!蝦肉十分之彈牙,而且啲蝦仲隻大隻添。食完流水蝦就要食佢哋其他嘅野食啦❗️當然我都真係食咗好多嘢,除咗有好多唔同款式嘅海鮮全部都試哂,全部都好新鮮啊!我覺得性價比都幾高,佢哋仲會有啲串燒同炸物,我都覺得幾出色❤️串燒入面食得最多嘅就係燒雞翼🫣食到飽都要食埋個飯後甜品啦❗️見到佢哋都有唔少甜品供應,甜品撻、雪條、蛋糕都有呀💓

餐廳環境乾淨企理舒適,一入到嚟店員嘅服務態度都非常之親切🥰
開始食嘢啦,當然要食咗佢哋嘅流水蝦先啦❗️
食完流水蝦就要食佢哋其他嘅野食啦❗️
食到飽都要食埋個飯後甜品啦❗️
見到佢哋都有唔少甜品供應,甜品撻、雪條、蛋糕都有呀💓
2023-02-06 91 瀏覽
燒蝦蝦係元朗市中心,西鐵站附近位置,超易搵,呢度好大👀慢慢坐咁燒足2.5小時都好舒服。我地食佐好多野,海鮮係任燒,款式好多,全部新鮮放係度俾我地慢慢簡,啲帶子好大隻呀,連殼燒完都仲好痴殼,好新鮮呀👅我地只係落佐少少鹽已經好夠味,鮮味十足,帶子肥美既膏同爽甜既肉真係好出色。呢度仲有8吋長既巨型蟹柳燒添,超甜超爽!呢度既流水蝦係我食過最新鮮既,好多蝦係水池任夾,啲蝦好新鮮好肥嘟嘟,燒完黎食好爽好好味慢慢夾慢慢燒,有得玩又有得食💋呢度連燒物呢啲熟食都係任食,炸春卷同炸芋泥波波超好味!!!熱辣辣即炸即上枱👄仲有任食既甜品同雪條雪糕呢,CP值爆棚啦!
2023-02-01 100 瀏覽
今日家姐話帶我食好西,仲要由我哋屋企土瓜灣老遠入到去元朗食🫠到底有咩咁好味?可以吸引到我家姐👀去到先知原來今日食嘅餐廳係我好鍾意又成日分享片段俾我家姐嘅👉🏻燒蝦蝦🦐,佢今日話獎勵我考試好高分,所以就帶我嚟呢度食‼️不過佢千叮囑萬叮囑我一定要食都回本。回本到底係咩意思呢?🧑🏻家姐同我講,佢話總之係咁食蝦同埋食海鮮啦😆,初頭我諗淨係食呢幾樣嘢好似好dry,點不知原來大頭蝦拎去燒係咁正😍佢啲蝦全部都好多蝦膏🙂另外佢個海鮮自取點都有好多唔同嘅海鮮,例如貴妃蚌、扇貝、蜆肉、生蠔等等。想食都回本都有好多唔同嘅選擇😌呢度仲有好多唔同類型嘅食品、飲品、甜品,大家都可以任攞👏🏻

呢度仲有好多唔同類型嘅食品、飲品、甜品,大家都可以任攞👏🏻
之前上網見到有Foodie推介呢間元朗嘅流水蝦放題「燒蝦蝦」,前幾日試完之後都覺得十分之高質🔥首先,就係佢哋嘅流水蝦,當日夾咗差唔多幾十隻食😋蝦肉非常之鮮甜,同埋口感好彈牙啊,真係會食極唔停㗎!然後仲食咗炸物小食,平時都已經好想食下啲脆口嘢,勁鍾意食佢哋嘅炸春卷!吹波波得來又唔會太油膩。跟住十分之大食嘅我,要試埋佢哋嘅熟食先夠飽😆食咗佢哋嘅炒飯都好夠鑊氣😋最後,佢哋仲有其他唔同嘅海鮮、串燒、甜、飲品供應,呢餐真係值回票價🤤,下次要帶埋成家人一齊嚟幫襯先❗️

上星期同男朋友去咗元朗呢一間燒蝦蝦食到我哋笑哈哈😆,呢間係一間主打有流水蝦場可以釣住食嘅放題!🔥必食嘅梗係海鮮🦐🔥主打嘅流水蝦十分之生猛,見佢哋身手好敏捷,游得勁快,差啲夾佢唔到😆!燒完啲蝦肉都彈牙,又鮮甜,咁新鮮真係唔同啲✨除咗流水蝦之外,仲會有好多唔同嘅海鮮!全部都好新鮮,有蠔、鮑魚、青口、蟶子等等!可以俾你食個海鮮全餐🤤❤️🔥熟食都唔錯🔥如果怕唔夠飽都唔使驚,因為佢哋除咗食海鮮之餘,仲會有其他熟食選擇,無論係串燒、炒麵、炒飯、炸物都有提供😋📍 地址: 元朗西裕街5-11號金福閣地庫

🔥必食嘅梗係海鮮🦐🔥

🔥熟食都唔錯🔥

📍 地址: 元朗西裕街5-11號金福閣地庫
2023-01-18 127 瀏覽
一直都好鍾意食流水蝦,難得朋友都話想食,就去左元朗既燒蝦蝦食流水蝦放題,海鮮、串燒、甜品等任食2.5小時,除咗有10多款嘅海鮮之外 仲有得夾流水蝦 真係好玩又好食!👍👍👍🦐🦐流水蝦每個座位旁邊均有專屬蝦缸,不用跟別人爭,裏面有滿滿生猛嘅流水蝦,隻隻都好似我手掌咁大隻,蝦缸裏面嘅蝦超級多,夾極都夾唔晒, 令到我最驚喜係佢哋嘅蝦頭會有滿滿既蝦膏,蝦肉鮮甜彈牙,肉質結實,食落爽口好味😚😚😚🐚扇貝大大粒,啖啖肉除了游水大頭蝦任夾任食之外,海鮮區還有十多款新鮮海產選擇,有蠔、鮑魚、扇貝、貴妃蚌,原條大眼雞等!樣樣都好新鮮好好食,特別係扇貝大大粒,啖啖肉,又鮮甜又彈牙,食到大家都停唔到口😆😆
🦐🦐流水蝦
🐚扇貝大大粒,啖啖肉
2023-01-18 59 瀏覽
好想分享俾大家知,等大家用一個最有效率嘅方法燒熟晒啲嘢食😏,之前我一直都係逐樣逐樣野放上爐仔到燒,我老公成日都會話我點解燒得咁慢🤣(⑅•͈૦•͈⑅)幫我見到隔籬枱個枱熟客食嘢嘅方式就知道我一直都錯咗🤪,佢哋會出去拎啲錫紙兜同埋蒜蓉辣椒醬返嚟,將一啲海鮮類嘅食品放入個兜度。例如放啲生蠔落個錫紙兜,然後就放蒜蓉辣椒醬,跟住就成個錫紙兜放上去燒烤爐上面燒🥰,因為錫紙傳熱會快啲。所以好快就熟晒🙌🏻(´∀`)我自己就比較鍾意用佢哋嘅韓國士多啤梨酒去調味,食落去嘅花甲全部都會有一陣士多啤梨,同埋有浸酒味好香,好甜㗎🙌🏻(⑅•ᴗ•⑅)大家如果食呀食到好厭嘅話可以去到佢哋嘅小料枱度夾其他免費嘅食品,佢哋嘅蔬菜、肉類全部都係任夾可以放心食用🤜🏻🤛🏻