2018-06-19
行開元朗形點一期見到有間日本放題好多人排隊 ,抱著八卦嘅心態行過去睇下有咩食 。因為元朗唔係好多高質嘅放題, 諗住試一試 。開頭見menu以為冇咩嘢食㗎,點知入到去係另一番新天地 。佢除咗紙上面嘅食品外,仲有自助區 ,入面有好多前菜 ,甜品,湯 ,飲品類。 值得一讚嘅就係佢飲品都放喺三個唔同地方,雪櫃室溫同埋暖機, 唔似其他放題淨係可以飲凍嘢。 對於女士嚟講,我得呢個舉動好窩心,值得一讚。 人哋冇你有絕對係一間餐廳成功嘅要素。食物種類質素都超乎我想像, 乾煸四季豆同埋酸青瓜都已經係酒店buffet嘅質素, 兩樣我各食咗三碗。壽司種類都好創新, 例如喜壽司, 胡麻蘆筍煙三文魚卷 ,仲有鵝肝帶子壽司,應該冇乜邊間放題可以咁重本用鵝肝。胡麻冷稻庭烏冬又係好好食,因為我本身唔係好鍾意食烏冬,如果可以揀我會揀拉麵,但係呢個烏冬真係好好食, 佢比普通烏冬較扁身,冇咁粗,加上麵質好煙韌, 佢成碗烏冬仲加咗好多肉粒, 唔會得胡麻醬撈烏冬咁齋。