2022-01-08 75 瀏覽
呢間小店係元朗都幾出名,今次第一次嚟堂食嗌左幾樣item,性價比都幾高!店舖唔算大,但入面有唔同嘅動漫裝飾,睇開日本漫畫嘅我睇到就覺得好親切🥰汁煮豬軟骨定食呢道菜係店舖其中一個推介菜式,定食有齊前菜、漬物、煎茶、味噌湯同埋白飯,份量十足!主角豬軟骨好入味,肉質軟稔,連埋軟骨一咬就鬆開,好好味!前菜嘅玉子豆腐同埋漬物都好開胃,味噌湯就有蜆肉係入面,成個定食夠飽肚好滿足招牌蒲燒鰻魚話到明招牌菜,鰻魚大條得黎煎得好香,不過我自己鍾意乾身d,所以對我黎講醬汁略嫌多咗少少🤏🏽 呢個定食揀咗湯烏冬,鰹魚高湯底再加埋大量紫菜,麵控食多兩碗都得串燒:雞皮、雞腎、雞軟骨除咗定食之外,原來呢度嘅串燒都幾高質!三款都燒得香口,兩串$25-26性價比好高,尤其係雞皮燒得乾身爽脆,係我呢一餐最滿足嘅一個item!

汁煮豬軟骨定食

招牌蒲燒鰻魚

串燒:雞皮、雞腎、雞軟骨