餐廳: 士林台灣麵
資訊:

2023-01-27 350 瀏覽
作為元朗人,一定要黎食呢間屹立多年的台式餐廳,而且都真係好耐無返過鄉下台灣,唯有去一去「士林」,尋找昔日經常細味的那份台灣味道!我一直都鍾意食台灣野,又鍾意食炸野,所以黎到士林台灣麵,一定會叫佢地個鹽酥雞扒飯。佢地D雞件份量超大份,炸得鬆脆彈牙,肉與非常厚賁,唔會太油太林,食落非常滿足。而佢個飯上面,都澆上左肉躁,撈埋雞扒食,口感豐富。當然食台灣野唔少得杯台灣飲品!呢日我就叫左胚芽奶茶,然後再加$3加珍珠!鍾意飲胚芽奶茶,因為加左適量的胚芽,可以中和奶茶甜度,讓人集中品嚐個茶味,茶味唔會過於苦澀,慢慢細味。

2023-01-26