2021-01-02 8837 瀏覽
FB睇到再臨閣有節日早鳥八折優惠,於是同男友商量後決定元旦日嚟再臨閣享用新年第一餐!我鍾意呢度環境夠曬寧靜,喺二人限聚令之下,四人家庭都會被安排坐喺附近,枱與枱之間都加上了透明膠版,安全感十足。入餐廳前大家都遵守規定,先用消毒潔手液潔淨雙手,並戴上口罩先可以出去攞嘢食。至於食物方面選擇頗多,有大眾化嘅冷盤熱盤供應,湯品有兩款,我地好鍾意飲湯,所以都試曬兩款。中湯係椰子煲雞,好香椰子味,好滋補。西湯係意大利海鮮湯,淡淡的味道,有雜菜同海鮮喺當中。冷盤有煙三文魚、各式凍肉、沙律菜、白灼蝦、龍蝦仔、青口、翡翠螺。壽司吧有吞拿魚、八爪魚、希靈魚及三文魚刺身、仲有即叫即製的蒲燒鰻魚手卷及拖羅蓉手卷添!順帶一提,炙燒醬油漬三文魚壽司甘香肥美,入口即溶,我都忍唔住鯨吞咗三件落肚啊!熱盤有一份份的香蒸比目魚、蔬菜、燒牛肉、德國腸、豬腳薑,仲有即叫即製嘅奄列,我揀咗三文魚同磨菇做配料,啲蛋又香又滑,好好味呀!完全冇令我地失望,如果出年繼嬻有優惠的話,會再臨!

完全冇令我地失望,如果出年繼嬻有優惠的話,會再臨!

2021-01-01
午餐