2016-05-27 9681 瀏覽
上次同朋友B黎過呢呢間小房子,然後就念念不忘。然後朋友C又竟然都想試下,所有就同黎食下野,感受下優雅舒適嘅環境。不過今次好多人,坐不到比較舒適嘅位置。。。它位置其實都幾隱敝。如果上次唔係朋友帶我黎,我諗我都搵唔到。行上呢憧古舊大廈後就到架喇😌小房子内裡嘅燈光好柔和的。令人覺得好舒服。連貓咪都訓得好舒服☺️講下食物先。今次食嘅比上次我黎食嘅時候,好像無咁好味😐確實係有點兒失望。。。今次只有一個main揀。桂花烏龍三文魚茶漬飯,另外再配一份前菜。可以三揀一。然後再有一個蒸蛋。可能我比較重口味,所以我對呢個茶漬飯不太欣賞😐味道實在太淡了。。。反而呢個蒸蛋我覺得好好食👍🏻😋裡面有點菇,蟹柳,白果,還有一點點肉。味道剛好。介辣八爪魚也不錯。一路食一路恭鼻嘅感覺。。。爽呀😁北寄貝沙律還可以。只係本人不太喜歡那質感特飲係櫻花梅子梳打。天氣熱熱地,飲呢個又幾fresh👍🏻酸酸鹹鹹的青蘋果鐡觀音,啜左友人兩啖。茶味濃,但都仲可以散發出蘋果清新嘅味道😁比起街上飲的,確實好飲好過街上嘅連銷買茶嘅鋪頭

桂花烏龍三文魚茶漬飯
茶蒸蛋
介辣八爪魚也不錯。一路食一路恭鼻嘅感覺。。。爽呀😁
介辣八爪魚
北寄貝沙律還可以。只係本人不太喜歡那質感
北寄貝沙律
櫻花梅子梳打