2017-10-02
想喺銅鑼灣搵間坐得舒服,食物質素又要好,最緊要可以慢慢坐,食下嘢傾下計嘅餐廳,樓上餐廳可以係考慮之列。今次去左間樓上餐廳,凡高廚房。一上到餐廳,就見到好多掛畫,餐廳佈置都好精緻。一睇餐牌就有選擇困難症,最後兩人食左兩個晚餐加一個海鮮拼盤。珍寶生蠔拼盤D($248)呢個拼盤有生蠔同翡翠螺各6隻,不過餐廳話當日翡翠螺較細隻,所以比多一隻我地呢!生蠔雖然海水味唔重,但夠creamy!晚餐方面,包小食同餐湯,當日餐湯洋蔥清湯,清清地幾好飲;餐前小食係蘑菇蛋餅,好香好熱。主菜分別叫左:Set B 燒澳洲刺身級帶子及虎蝦伴鮮墨魚汁扁意大利粉($228)好長嘅一個名!墨魚汁意粉味濃,加左蒜片更香,帶子比蝦肉好食!Set C 意式馬賽海鮮飯 ($248)簡單黎講,呢個似海鮮汁燴飯,味道冇墨魚汁意粉咁重,不過都夠味,好濃味者可以叫意粉,唔係就叫呢個都唔錯。結尾仲有甜品(cheese cake/ chocolate mousse) 同餐茶,慢慢坐慢慢食,都幾好hea呢!
今次去左間樓上餐廳,凡高廚房。
一上到餐廳,就見到好多掛畫,餐廳佈置都好精緻。
珍寶生蠔拼盤D($248)
生蠔雖然海水味唔重,但夠creamy!
主菜分別叫左:
Set C 意式馬賽海鮮飯 ($248)