本來年頭卜左機票4月去日本睇櫻花食燒肉,但天有不測之風雲,因為疫情關係取消左日本之旅,留喺香港就食好D啦!黎左依間媽咪前年食過唔錯既「響」食燒肉。由於燒肉都係偏肥膩,我地揀左早D既時段食,平D之餘,又好似冇咁heavy~燒烤爐既設計完全唔驚食到成身味👍🏻燒肉拼盤🌕🌕🌕🌕🌗拼盤由雞、豬、牛組成。骨付雞肉腸 - 估唔到幾有驚喜,平時好少見放題有得食,食落多左一份肉汁,係平時既香腸入面絕對搵唔到。豚西冷同豚腩片- 本來都對佢地冇咩期望,但經大火燒至金黃色,外面脆身,將油脂迫出後,原來又幾juicy澳洲和牛西冷、肉眼、胸腹 - 和牛肉味濃,油香豐富,個人就特別鍾意胸腹!因為牛味最濃,就算唔小心燒耐左都依然好味。日本空運刺身🌕🌕🌕🌕🌑一坐低冇耐就上枱了,款式有三文魚、甜蝦、油甘魚、帶子、八爪魚、海膽。整體都幾新鮮,唔會有好重雪味,只係海膽相對失色,味道唔夠濃郁。我地都encore左第二轉過過口癮,不過就冇點海膽~~-龍蝦🌕🌕🌕🌕🌑二人食每人都會有半隻龍蝦,雖然唔算特別大隻,但勝在肉厚彈牙,仲好多膏tim~~-天婦羅、炸物🌕🌕🌕🌕🌗點左蝦同南瓜兩款,依度既天婦羅外皮脆漿夠薄,唔會刮口,而南瓜內裡香

燒烤爐既設計完全唔驚食到成身味👍🏻

燒肉拼盤🌕🌕🌕🌕🌗

拼盤由雞、豬、牛組成。
豚西冷豚腩片- 本來都對佢地冇咩期望,但經大火燒至金黃色,外面脆身,將油脂迫出後,原來又幾juicy

日本空運刺身🌕🌕🌕🌕🌑

龍蝦🌕🌕🌕🌕🌑

天婦羅、炸物🌕🌕🌕🌕🌗

點左南瓜兩款,依度既天婦羅外皮脆漿夠薄,唔會刮口,而南瓜內裡香甜帶軟,有入口即溶既感覺,正!
芝士年糕好似冇出面食開咁漏XD所以都食左4個
泡菜雜菌鍋🌕🌕🌕🌕🌑

食左咁多肉,依個辣辣地既鍋就可以刺激下味蕾,中和番罪惡感哈哈!
菠蘿🌕🌕🌕🌕🌕

平時食完晚餐都慣左會食生果,依度都好貼心準備左菠蘿,唔燒都可以就咁食~
野飲方面有煎茶、玄米茶、茉莉花茶既三角茶包任君選舉,解膩去油,食多左燒肉都唔怕呀!
雪糕
放題既雪糕環節一向係愛麗絲最關注既,依度竟然有任食Dryers同movenpick,仲有坊間少有既Fruttato Gelato任食唔限數量!!

愛麗絲既香港燒肉放題又多一個選擇啦~!!
2020-04-13