2017-09-19
今日即興約左朋友係尖沙咀食晚飯,想搵個好D既地方傾到計,係門口見入面好似裝置幾舒服就選擇左呢間「宏」。 入面都幾光淨企理,都算坐得舒服,我地坐係最邊既地方,雖然佢係用籬笆唔係用實牆間開餐廳同商場出面,但因為係the one 5樓始終人唔多,反而冇困住d聲覺得冇咁嘈可以傾到計。 我2個朋友點左R8天婦羅套餐,我自己好想食魚所以試左R7燒雪魚扒飯。 個餐仲有包埋杯茶同呢度最出名既CAKE,雖然碗飯講真唔算大碗,但見佢個餐有5樣野,有飲有食咁,都OK抵食既… 佢呢度賣點係用新潟米,當然第一時間試左個飯先,魚扒有2塊口感都唔錯,但照燒汁就多左少少,有少少蓋左魚既味道,個飯口感唔錯,標準日本米幾好食,所以係食哂既。 橋麥麵D麵都幾爽口,不過食完個飯已經有D飽食唔哂,因為仲要留肚食CAKE。個沙律配菜黎講正正常常既新鮮生菜一碟,冇咩特別。杯茶係斯里蘭卡紅茶,有果香,但飲落係冇咩甜味,都好,起碼唔洗同個CAKE個甜味撞到啪啪聲,只係得茶香,都幾特別。 最後當然就係甜品,一共有3隻味(綠茶/云尼那/黑芝麻),我地3個岩岩好可以叫哂3隻開心share。我自己就叫左黑芝麻味,但試埋朋友個2隻味之後,我覺得
最後當然就係甜品,一共有3隻味(綠茶/云尼那/黑芝麻),我地3個岩岩好可以叫哂3隻開心share。我自己就叫左黑芝麻味,但試埋朋友個2隻味之後,我覺得綠茶係最好食,軟綿綿同埋綠茶個味好出,見隔離台唔係嗌餐,散叫所以大份好多好心動,不過今次飽飽就唯有等下次啦 XD~~~~