其實呢個間火鍋店, 一直想試好耐, 因為對佢感覺似同區其他同級的火鍋店, 所以有一晚同朋友, 重要特登等晚上9:30後特價時段去試.不過唔去由自可, 真係一去.... 首先佢有個肥牛+象拔蚌餐, 標左168元, 但原來唔係, 係要加100元(個一百蚊佢係一張圖), 合共268元先有呢個餐, 如無細心睇, 有d令人誤導, 不過算啦, 當我睇錯眼大睇過龍, 都由佢.跟住有個人無啦啦走過黎話我係咪叫左個餐, 多加一碟牛肉, 我地話無, (根本未填叫菜紙) 張紙都唔係我地填, 係上一手. 佢話明白, 又走左去.跟住佢上左一碟肥牛, 心諗都ok喎, 食左一半伙計又欏多碟牛肉黎先講, 果碟唔係套餐, 呢碟先係, 重死坳話我地叫左兩碟, 一個餐, 一個百幾蚊的手切肥牛, 我地話無, 佢死話有, 大佬, 我係客, 咁你係咪應該查清楚先? 我叫佢check單, 佢又無, 後來我朋友話算啦, 反正都食左, 又會叫多碟, 就叫佢放低, 雖然我都係一樣諗住叫多碟, 但咁屈法條氣老實講真係唔多順. 因為我九成肯定佢欏左頭先張紙當係我地.再講番質素, 牛肉唔算ok, 但都可以接受(係貴果d款牛肉), 但我覺得出面

不過唔去由自可, 真係一去....

再講番質素, 牛肉唔算ok, 但都可以接受(係貴果d款牛肉), 但我覺得出面同價的牛肉比佢會更好.

個象拔蚌都算啦, 唔太靚, 唔爽口, 應該唔係新鮮了, 所以唔敢生食.

肥鵝腸, 係有肥膏, 但好似痴上去咁, 條鵝腸干晒身, 好似漂過咁, 同出面任食果d無膏鵝腸無分別.

魚片同鱔片呢, 不見新鮮, 而且有腥味.

炸魚皮, 脆, 但無味.

墨魚丸, 係彈牙, 但又係無味.

雲吞水蛟真係要炳!!!
特價時段要58元一碟! 但質素差到呢! 超市買即食果d重好過佢!! 蝦毛都無不單只, 重只得豬肉, 有雪味, 重要係 "梅" 既! 但已經放晒入鍋滾, 想退都無.

跟住又無啦啦比左碟雞片我地, 我又問伙計你地又 "送" 野我食呀? 之後佢收左碟雞片, 取消左. (成日都比錯單??)

果酌涼茶=糖水....38蚊.....但質素同任飲又係無分別....

其他食物我都唔想再講, 可以一句講晒, 個樣有d係砌得幾好, 但味道同新鮮完全係唔合格!

服務就一般, 唔算串同黑面, 都好快手, 但人手明顯唔夠.

到最後埋單, 三個人, 叫左大約八至十碟野, 除左個套餐同包括一碟百幾蚊既牛肉, 要千幾蚊!!!???

再細心一睇, 佢係菜係特價平d之外, d咩魚片, 丸呀, 重有果碟好難食既雲吞, 平均一碟要58元!!!

講真! 打邊爐係貴我預左, 但一來特價時段同正價時段價錢無咩分別, 二來咁價錢食咁質素!!!???

我行過後面街, 或者行前兩條街, 我都食到平過佢同好過佢啦! 佢d質素, 同任食火鍋真係有得比!

重有, 佢係只收現金, 唔收咭, 好彩我夠錢, 但今時今日, 一間樓上食店(唔係快餐), 重無咭碌? 好似out左喎. (如果佢係好似大榮華果d出名既我無得講)

最後我問個伙計(我估係事頭婆), 點解特價都咁貴? 同埋個牛肉套餐標示個價錢好易引人誤會, 佢係咁講唔好意思, 可能佢寫得唔好咁咁咁, 呢個算啦, 其實我都想知下姐, 佢都無話好串.

所以, 呢間火鍋店佢服務都算係咁, 我無話佢衰, 但問題係食物同價錢不合正比, 令我無下次幫襯了, 我寧願行去食碗雲吞麵(都係十幾蚊), 都唔會再食呢間, 因為質素同價錢真係好唔得, 完全唔掂! (唔怪得成日都見佢唔客滿啦.....)

呢間係我唯一一間在旺角 Black List 既火鍋店!
2011-09-22
$380 (宵夜)
  • 牛肉(尚可)
  • 其他(無)