尋日老公突然想食燒味就去左呢間出左名多年既老店買盒上車食, 7:00去到已經咩都賣晒得番叉燒. 唔緊要啦就買左盒例牌叉燒食, 出名既老店都預左唔會平既, 出面既燒味價格都貴左好多, 呢一盒野係 $150. 當然個心係有D 赤, 不過唔緊要再貴到 $3XX既叉燒我地都食過, 不過個次真係一試難忘, 係值回票價既. 呢盒$150 得17件既叉燒自然令到我地都對佢有D期望,點知係失望到絕頂. 由出店舖到上車都只係10步都冇既隔離就已經即食, 叉燒係凍既, 唔係暖係凍既!!!  明顯係擺左一日連用D熱既豉油淋下都冇就俾你攞走... 已經大失分數!!! 都唔緊要... 叉燒本身既TEXTURE更加過份, 係柴皮嫁~一D 都唔林仲要係柴皮, 食完一片就已經痴晒牙!!! 真係好好好好好好好好失望! 連屋村$20 一條既叉燒比佢好食同高質! 真係忍唔住再望一望夠竟老公有冇去錯SHOP買燒味. 冇諗過原來多年既老店只係虛有奇表~ 失望絕頂呀!

2018-09-19
外賣自取