2023-03-09 30 瀏覽
今日同朋友慶祝生日,專程嚟呢間餐廳食壽喜燒餐。價錢係$388/位,齊哂前菜、蔬菜拼盤、鍋物、牛肉同甜品,重點係牛肉質素非常出色,呢個價錢能夠食到咁樣質素嘅牛肉,係意料之外,相當驚喜!一坐低會有枝豆作為餐前小食,然後就會上前菜三點,包括螺、八爪魚同蕃茄。海鮮充滿鮮味,係用柚子、和風汁等等嘅醬汁去搭配,更加清新開胃。最特別係八爪魚係使用軟骨位,識落完全唔似平時嘅八爪魚,仲好入味添🫣 蕃茄香甜多汁,這個前菜都好好味,擺碟都比我想像中靚!壽喜燒有肉眼、西冷、三角,每款牛肉都有唔同嘅口感同味道,份量鋪滿晒成隻大碟,好吸睛😍 我最鍾意係肉眼位置,肉質香軟,油香爆哂出黎~另外加左牛舌,份量好多,而且食落勁彈牙,口感好出色,我哋另外加咗刺身三點,有海鯛,拖羅同油甘魚,新鮮好味~而火炙和牛壽司入口即化,極度推薦!最後食埋甜品,大滿足!

最後食埋甜品,大滿足!