2020-06-22 730 瀏覽
小島旅行係為咗慶祝生日,特別要求老公生日一定要切生日蛋糕🤣,呢個Mission唔難,只係有心就可以做得到。最後老公買咗依個芒果生日蛋糕俾我。睇落去真係好傳統款,啲芒果睇落黃黃地好似好酸咁。感覺就好似一層好厚嘅cream包住一個蛋糕,但真係唔可以淨係睇個賣相同先入為主。Happy birthday to me!! 切完蛋糕梗係要食啦,點知食落都有啲驚喜,因為外表睇落黃黃地好似好酸嘅芒果,點知原來係好甜㗎,即刻加分。然後個蛋糕裏面嘅cream都係芒果味嘅,cream裏面有啲芒果肉,芒果啫喱,而且個蛋糕好鬆軟,唔會係勁多cream咁,真心好食過出邊大牌子嘅蛋糕🎂。真係完全俾個外表呃咗,今年生日真係好滿意個蛋糕

。真係完全俾個外表呃咗,今年生日真係好滿意個蛋糕

2020-06-09
生日