2017-01-25 2662 瀏覽
香港近年興韓風, 韓星, 韓劇非常流行, 韓國食物更加唔少得啦。我平時很愛吃雞, 韓國流行食品, 韓國烤雞又點能夠錯過呢, 今日就同朋友一齊黎試下。我地5點幾黎食, 比較早, 所以食客較小。呢到環境幾舒服, 好有韓國店feel, 而且部份職員仲係韓國人, 識小小中文。見menu介紹新出既韓式排骨味烤雞, 我本身都想試下既, 不過朋友就話想食韓式烤雞, 試下傳統味道先。原來匯豐咭做緊優惠去到3月尾, 惠顧任何烤雞可以半價追加飲品包括鯊魚之淚(酒精或非酒精), 都幾抵!店內既烤雞都係非油炸, 無咁油膩, 低脂較健康.呢款韓國烤雞, 味道不錯, 皮脆肉嫩, 仲鎖住到D肉汁, 而且份量都幾多, 十五, 六件左右, 成隻雞唔同部位都有。而且配有兩個醬, 沙拉味同燒烤味, 用黎點烤雞更惹味!呢個韓式炒年糕賣相好吸引, 鐵板上, 保持熱度, 有韓式年糕同炒麵, 伴有軟芝士, 撈均黎食, 型成蜘蛛網般, 食落好有口感, 味道帶甜帶辣, 味道適中, 食到唔同層次感。年糕煙煙韌韌, 炒麵入晒味, 正!朋友點左杯薄荷梳打飲料, 好清涼又可清熱氣, 佢話好重薄荷味!我就點左杯柚子沙冰, 夠冰凍同又唔會太甜,
韓式烤雞
店內既烤雞都係非油炸, 無咁油膩, 低脂較健康.
呢款韓國烤雞, 味道不錯, 皮脆肉嫩, 仲鎖住到D肉汁,
芝士炒年糕

我就點左杯柚子沙冰, 夠冰凍同又唔會太甜, 酸酸地又可以幫助消化。
2017-01-24
韓式烤雞