餐廳: 大蕃薯
資訊:

2021-01-22 567 瀏覽
又係因為行完山🤣 一路都唔太認識粉嶺有咩食都係朋友帶去先知聯和墟一帶係有好多小店仲要係黃店!本身因為行完山想茶餐廳西多士 朋友介紹呢間聽不過聽個名係主打蕃薯 所以都幾好奇🧐外表同普通西多冇分別 都係厚多士但入面個filling 就係微甜既蕃薯講真呢個同我想食既邪惡花生醬係兩個世界🤣望完餐廳介紹蕃薯既好處 同埋推廣本地農作物 即刻覺得好健康!不過都係好食 因為係天然蕃薯既甜味 小清新同 埋 好 飽 hahha 因為成個都係carbs 另外仲冇蕃薯奶茶 飲落係幾得意 真係有一粒粒蕃薯微粒 好有口感😋P.S. 好鐘意去呢D小店 朋友好多年前黎過店主聽到都好開心仲有服務好好好親切 非常推薦大家去!
又係因為行完山🤣 一路都唔太認識粉嶺有咩食
都係朋友帶去先知聯和墟一帶係有好多小店仲要係黃店!
本身因為行完山想茶餐廳西多士 朋友介紹呢間聽

不過都係好食 因為係天然蕃薯既甜味 小清新
同 埋 好 飽 hahha 因為成個都係carbs
另外仲冇蕃薯奶茶 飲落係幾得意
真係有一粒粒蕃薯微粒 好有口感😋
仲有服務好好好親切 非常推薦大家去!
蕃薯西多士