2021-08-26 166 瀏覽
原來 #台式飲料 都可以好健康, 最近興純素飲品,台灣引入的 #Nuttea 係首間純素 #堅果奶茶 品牌,原來九龍灣都有,咁近就要試下啦😆店中出名 #堅果奶蓋,結合五種堅果🌰(腰果、核桃、杏仁、榛果、夏威夷果仁),以低溫萃取而成。飲落鹹鹹地甜甜地,質感香滑紮實。而 #堅果奶 充滿濃郁堅果香味,口感醇厚。2款同樣不含牛奶同奶精🙅‍♀️,適合乳糖不耐症朋友。店內亦有水果飲品,以 #新鮮水果 打成,不用濃縮果汁🧃,味道天然。而且可選甜度,以天然 #植物蔗糖 手工熬煮,沒有任何加工成份,特別健康。我試左2款 #堅果奶蓋茶:🍓 #粉紅莓好堅果奶蓋茶:以士多啤梨和綠茶製成,先試面層的士多啤梨 堅果奶蓋,鹹香中帶有士多啤梨甜味。再直接喝一口茶,莓果味香濃,感覺清新。之後混合飲用,感覺像士多啤梨奶昔,直接飲同混合飲都很好味。☕️ #台灣紅玉堅果奶蓋茶:用日月潭紅玉加上堅果奶蓋,同樣用鏟先試奶蓋,感受奶蓋鹹香。之後直接飲,喝到清新茶香,最後攪拌成順滑奶茶。一杯有齊三種不同口感,好飲又特別😋

我試左2款 #堅果奶蓋茶:
🍓 #粉紅莓好堅果奶蓋茶:

☕️ #台灣紅玉堅果奶蓋茶:

一杯有齊三種不同口感,好飲又特別😋