2023-08-24
中午2輪時間,每輪2小時,$598加一,依家openrice做緊promotion 85折。(正價加一)buffet區食物唔算多,但貴精不貴多,而且海鮮類係由職員夾比你,而唔係自己慢慢夾,呢個安排好好,公平之餘又唔會好似酒店咁d人堆左係熱門區域度,buffet黎講食得好舒服。大部分食物都唔錯,但時間所限我冇試晒全部。::海鮮::龍蝦同龍蝦鉗都唔錯,肉多爽彈有鮮味;蠔聽說一般海水味較重同細隻;蝦好細隻又冇咩特別可以慳番d quota;麵包蟹同蟹鉗都唔錯,好多膏!;長腳蟹我今日食既全部都好咸,肉質係ok既::燒肉::豬好好食呀,豬皮超香脆,唔死咸,最中間既肉相對會鞋少少,但都唔過份。羊都幾嫩,牛就好un。而配菜薯條,極高質,可以話係全場水準最高既一項(唔係其他唔好食,但薯條真係太出色)外層包左相對厚D既粉,好脆口,但內裡又好軟糯既薯仔,而且唔係太油,調味都剛好唔點醬都OK。可惜既係今日冇熱溶芝士呀。::熱盤::龍蝦湯推薦,有唔少龍蝦肉,味道夠濃但湯既質地唔算好杰身,唔會令你太飽滯,佢個麵包放得好秘密,係芝士區後面counter…..我臨走行去toilet先見到。蒸魚唔錯,好滑身,不過可能睇
大部分食物都唔錯,但時間所限我冇試晒全部。
::海鮮::
::燒肉::
::熱盤::
蒸魚唔錯,好滑身,不過可能睇彩數,因為我第二次拎果d有點蒸老左。
每人限一件既蒸飽魚,火喉同調味都岩岩好
其他熱食有牛尾、燉雞、芝士菠菜等都係幾好食
::即煮pasta::
有意粉同長通粉、可選cream sauce/tomato,材彩都好多款,龍蝦同蟹魚都有!一如其他食評推薦,好creamy唔死咸,意粉口感都好彈牙,如果唔係太飽我真係想食兩次。
:: salad & cheese::
超多款,最特別係有honey comb,配芝士一流。
:: 甜品 ::
比較遜色既一環,cheese cake唔好等到最後食,我最後20mins去拎已經冇晒而佢亦冇refill。其他cake不過不失冇咩特別。雪糕唔知係咩牌子定自製,溶得好快味道都係一般。