2022-05-17
東鐵過海段通車咁都要體驗下啦,一路殺去灣仔新景園咖喱小廚打卡超人氣咖喱豬扒飯💛lunch hour到店門口已經好多人等緊外賣,阿叔話咖喱豬要等大概半個鐘,為咗呢個黎就算一個鐘都要等啦🤣不過其實四個字左右已經拎到🙌由拎到開始計到我返到屋企放低都唔夠一個鐘真係有快到喎!打開仲溫溫熱熱,睇到個豬扒量食肉獸大滿足😍飯量同咖喱汁亦都十分慷慨😆咖喱汁比預想辣der der,但味道柔和有層次,可以嚐到少少椰香?豬扒大件有厚度,入口一啲都唔乾唔鞋,柔軟但又有咬口,齋食已經好好食,點汁配飯哇~(¯﹃¯)咖喱豬扒飯堂食$90,午餐外賣優惠$50,睇食評話外賣比堂食個豬扒量少三分一左右?但我已經好飽😂咖喱豬扒飯 8.0/9平時食咖喱唔係好多,所以唔敢話世一乜乜,但呢間確實值得一試,又係良心小店,唔怪得大家都願意等啦💛
咖喱豬扒飯 8.0/9