2018-10-26 38 瀏覽
今日因為一間餐廳認識左一個東南亞既地方,叫做老撾,食既野介乎泰國與越南之間也,初初入黎既原因,係中環邊行邊睇食咩,就見到呢間施心畢老撾餐廳,因為個名就決定係呢度晚餐啦無睇過任何COMMENT 就入黎,帶比我唔少驚喜,叫左以下幾款食物老撾札肉墨魚100%全米湯粉~配料就有札肉,墨魚丸, 仲有大量芽菜, 100%全米湯粉,感覺同其他米粉比較較為淋身,亦都好吸湯,係唔錯既湯粉選擇白咖哩豬頸肉見求~白咖哩汁調味好好, 除左豬頸肉之外, 仲有茄子日,草菇,豆角.仲有好多件既薯角...有肉次餘,亦都照顧到營養均恆,重點是配上紫米飯, 每1啖都好有口感施心畢豐食拼盤~拼盤真係好豐富,有春卷,魚餅,米紙卷,炸米餅~全部都熱辣辣,配有2款醬汁,1隻酸酸甜甜,另1隻味道較似魚露! 咁多款小食.最欣賞係米紙卷~~盛意推介熱紅奶茶~以為會係一般既港式奶茶, 但原來茶底係唔同既,好有茶香味,味道亦唔會過甜 (嗜甜亦可自行加糖),而且大大杯,好欣賞!題外~米粉上碟既時侯 (店員先動送上1隻吉碗比我地SHARE)....好appretiate 呢種proative 既service

2018-10-25