2023-07-12 36 瀏覽
云手工火鍋 火鍋控無論幾熱都阻擋唔到想食既決心❤️今次揀左係依間位於尖沙咀The One附近既云手工火鍋同朋友仔聚一聚 😊先揀火鍋湯底, 款款都好吸引😃花雕愛好者梗係揀藥膳醉雞鍋,職員會先將雞炒香,醉雞份量都好多,跟住再落酒點火, 視覺效果滿分!酒味超香, 然後再倒埋濃湯入去煲滾,建議加其他食材之前飲咗兩碗湯先,雞件嫩滑, 湯好濃,酒味好香雜菜拼盤有粟米、蕃茄、娃娃菜、皇帝菜、生菜, 樣樣菜都有D,新鮮又豐盛🥰自家制魚皮 魚皮大大塊,上枱個陣岩岩炸起, 仲聽到炸起既聲音, 自家制真係唔同D,魚皮起鬆脆,浸湯或即食都好好食花雕醉滑牛 上菜個陣職員會提我地可以倒一小杯花雕酒同厚切滑牛肉先拌勻, 等佢吸下花雕既香味。出面食既花雕醉滑牛通常淥完之後都冇咩酒味剩底, 但呢到酒味不但冇消除,仲同滑牛肉味道好夾, 真係冇揀錯炸枝竹呢間火鍋 食材真係好新鮮, 炸枝竹超香豆味, 食完肉食番炸枝竹都幾解油滯 呢間火鍋 店食材新鮮好味,侍應服務態度又有禮貌,無論炒雞時、加湯、加水,樣樣都細心又貼心,好值得encore👍🏻
云手工火鍋

雜菜拼盤