2021-03-17 80 瀏覽
早前係ig見到有呢個優惠,咁岩男友中左個no.就專程放工去食呢間試下~入座後我地叫左個二人餐,再落order時核對no.送左個生蝦刺身!廢話唔多講,即刻俾相大家睇!第一樣係刺身!鮮甜生蝦,再配上泰式辣汁好開胃!值得一試!第二樣係蝦餅!每一舊都好真材實料,好足料,唔係藏有空氣既冧,而係脹卜卜脆卜卜,啖啖肉。再點上泰式甜辣醬,一流~第三樣係青咖喱,我地揀左豬。青咖喱係餐廳推介黎,所以明知會比較辣都照叫😂 個豬係厚切腩黎,唔會話太薄或者太厚唔好咬,配上咖哩味道岩岩好!大推!但可惜。。。咖喱冇配飯。。。哂曬第四樣黎到係金邊粉。老實講有少少後悔冇叫油飯而叫左呢個,因為係青咖喱比較下真係遜色左好多!特別係青咖喱自己冇帶飯,得個汁同豬。如果叫飯,相信青咖喱會全清!因為青咖喱實在太香了!對比下,唔建議叫金邊粉。不過~單論Thaiology 金邊粉同出面其他泰餐食既,味道仍然更勝一籌,甜酸由其特出。第五樣!椰汁雞湯!一上黎就濃濃椰汁湯味!將青咖喱味cover左🤣最扺死係有個火爐一路heat住個湯!初初送上黎我都load唔到呢個係湯飲!隨湯仲附上青檸添~湯就偏喊,而且飲下飲下都有好微既冬陰公味。湯料好多

泰式生蝦刺身

第一樣係刺身!鮮甜生蝦,再配上泰式辣汁好開胃!值得一試!

脆炸蝦餅

青咖喱 -豬

泰式鮮蝦金邊粉

椰汁雞湯

第五樣!椰汁雞湯!一上黎就濃濃椰汁湯味!將青咖喱味cover左🤣最扺死係有個火爐一路heat住個湯!初初送上黎我都load唔到呢個係湯飲!隨湯仲附上青檸添~湯就偏喊,而且飲下飲下都有好微既冬陰公味。湯料好多!有雞,菇,洋蔥等,但真係冇咁大個胃,我地都係飲哂d湯就完了

泰式炒雜菜

最後一樣,炒雜菜。本來就冇咩期望,亦真係名符其實既炒雜菜,不過不實,一般般。

隨餐附送兩杯飲品,唯一可惜係冇得補差價飲特飲試下,只可以正價買
。所以普普通通「唔該一杯檸茶一杯奶茶丫」

(值得一提係呢到既服務生都超nice,超有禮貌!Very Good!超滿意!)

最後埋單:二人餐$398+加一$50.6(雖然生蝦刺身免費,但要收翻正價加一服務費)=$449,人均$224.5

整體黎講,我會推介椰汁雞湯,青咖喱,同生蝦刺身
2021-03-16
$224.5 (晚餐)
泰式生蝦刺身
脆炸蝦餅