2018-12-03 22 瀏覽
前幾日同朋友喺太古行街,佢話康怡廣場入面有間幾好食嘅拉麵,話帶我去食。一去到,就聞到好香濃嘅豬骨湯味!朋友叫咗一個魚介沾麵,而我叫左個黑豚骨拉麵,我地都升級左做套餐,因為想試下個手製餃子同埋叉燒飯。店方都好細心,枱面有唔同嘅調味料,有啲辣嘅醃菜,蒜蓉,全部都好香好好味!加咗落個拉麵度係生息不少!先講下朋友嗰個,佢嗰個黎先,我就食咗好多啖😝佢係用粗沾麵,所以掛湯力好好,每條麵都好吸味!好鍾意佢個荀,同我以前喺日本食嘅好似!好香好入味好爽口!叉燒都煎得好香!個湯又香濃,仲有叉燒碎,好足料!而我個黑豚骨拉麵係用幼麵,我覺得幼麵比較適合用嚟整拉麵,店方好細心!叉燒好好食,入口即化!好中意個溏心蛋!個流心好正!最抵讚係個湯底,真係好香濃好好飲,同個麵好夾。手製餃子都煎得好香,餡料係白菜豬肉,打得好融合!叉燒飯有少少似升級左嘅台式嘅滷肉飯!叉燒肥瘦得宜,有啲好有口感,有啲就入口即化,汁都好好味!每人百零蚊喺太古食到一餐咁高質嘅拉麵,好抵!值得一戰!

一去到,就聞到好香濃嘅豬骨湯味!

每人百零蚊喺太古食到一餐咁高質嘅拉麵,好抵!值得一戰!