2018-12-19 72 瀏覽
又同隻🐷食好西聽講將軍澳榕記唔係1般嘅車仔麵,放工就同咗隻🐷尊登走過去食,交通方便,鄰近地鐵站,仲要係喺地舖嚟。地方寬敞乾淨,店員友善,仲有好多款式選擇,除了車仔麵外仲有大碗飯,有必吃小食,飲品有兩款特別,薑汁咖啡,薑汁好立克。因為今日唔係好舒服所以無叫到嘢飲,下次會去試試薑汁咖啡😋😋我就叫咗個車仔麵,湯底係白果胡椒🐷肚湯(個湯裏面有好多🐷肚絲😍)溏心蛋(好味,不過略嫌鹹咗少少)陳皮魚蛋(都幾特別😋),醬爆福州魚蛋(這個普通), 冬菇(好入味呀😍又夠厚肉😋😋) 另加咗啲沙嗲汁,註明咗沙嗲汁另上,店員就將冬菇同沙嗲汁放埋1碟,咁就唔會破壞咗白果胡椒🐷肚湯嘅味道😋😋。講番個湯底都幾好味,如果再多啲胡椒相信會更加好🤩隻🐷就揀咗 姬松茸蟲草花養生湯(素)湯底(個湯底好清甜👍😋), 蘿蔔,🐷腩片(肥瘦均一👍😋),魚肉春卷,🐷大腸。或者係因為🐷腩片同🐷大腸味道濃郁,店員就細💖將這兩樣另上👍因為隻🐷好大食仲叫多碗🐂腩🐷手大碗飯,好多汁同埋好好味😍😋平均嚟講每樣都好味,如果將🐷🐂(係炆定滷水😅)味道略為淡少少就會覺得更加好味👍😋😋差啲漏咗個榕記香辣醬真係好正👍😍😋
又同隻🐷食好西

因為隻🐷好大食仲叫多碗🐂腩🐷手大碗飯,好多汁同埋好好味😍😋

差啲漏咗個榕記香辣醬真係好正👍😍😋