2023-02-23
天氣乍暖還寒,第一時間想到的還是要去打邊爐暖暖身。佐敦百誠大廈香江花月, 主打特色火鍋系列,由湯底到特色主菜, 全部打得卡又入得口, 而且餐廳地方闊落舒服之餘, 由門口的 Miffy 房, 到收銀亢的流聲機, 還有數十座的古董電腦打字機,-餐廳裝潢用色也有古典優雅的氣氛。基本上餐廳處處都有打卡位啊~~-辣汁大蜆鍋認真震撼湯底除咗有淡淡大蜆的鮮甜香,仲有蕃茄同好多秀珍菇襯托住湯底惹味得黎成身都暖和。-香江拼 個大盤一上檯揀直不得了, 超級澎湃!! 份量好足!!成個盤有成9款牛肉部位安格斯肥牛、牛小腿同埋手切肥牛. 口感滑溜, 輕輕淥一淥已經入得口, 牛香肉味都濃而滿,-牛柳粒肥瘦相間, 好好咬口, 牛白肉香氣四溢, 滿口都係油香, 食落仲好滑溜仲有牛脷、黑柏葉同埋牛心頂, 好豐富好滿足。--七色餃子 另一道打卡必備菜色, 賣相好精緻而且每款餃子其實唔同餡, 咩餡都有, 食得出肉夠鮮味, 玩味同食味都好一流。-順道叫埋香江花月的特色飲品異世界 Mix 埋左奇異果、蘆薈汁同梳打飲落清新, 有青瓜的清爽帶微甜,香芳幻, 飲品如其名, 一上檯已經覺得好靚好夢幻, 用上桑莓,菠蘿汁,乳酪,等等mi
天氣乍暖還寒,第一時間想到的還是要去打邊爐暖暖身。
佐敦百誠大廈香江花月, 主打特色火鍋系列,
由湯底到特色主菜, 全部打得卡又入得口,
而且餐廳地方闊落舒服之餘,
餐廳裝潢用色也有古典優雅的氣氛。
基本上餐廳處處都有打卡位啊~~
辣汁大蜆鍋認真震撼
湯底除咗有淡淡大蜆的鮮甜香,仲有蕃茄同好多秀珍菇襯托住湯底
惹味得黎成身都暖和。
香江拼
個大盤一上檯揀直不得了,
超級澎湃!! 份量好足!!
成個盤有成9款牛肉部位
牛柳粒肥瘦相間, 好好咬口,
牛白肉香氣四溢, 滿口都係油香, 食落仲好滑溜
仲有牛脷、黑柏葉同埋牛心頂, 好豐富好滿足。
七色餃子
另一道打卡必備菜色, 賣相好精緻
而且每款餃子其實唔同餡, 咩餡都有, 食得出肉夠鮮味,
玩味同食味都好一流。
順道叫埋香江花月的特色飲品
異世界 Mix 埋左奇異果、蘆薈汁同梳打
飲落清新, 有青瓜的清爽帶微甜,
香芳幻, 飲品如其名, 一上檯已經覺得好靚好夢幻,
用上桑莓,菠蘿汁,乳酪,等等mix 埋有椰香的蛋白泡沬,飲落sweety, 好夢幻啊~~