2020-04-17
支持發聲既黃色酒店你又有冇見過💛😈佢個$38點心我想食好耐㗎啦 但係因為我成個三月都冇得Home Office😭之後佢個優惠又係星期一至五先有 所以一路都冇機會食 點知佢延長左個優惠去到四月尾 我就終於有得試啦😍佢個價錢以米芝蓮同酒店級數黎講又唔算太貴既 而且佢真係超良心 所有點心都超足料 真係物有所值 食得超滿足🥳🥳·明爐蜜汁叉燒$238呢一個超正 大家一定一定要嗌😍😍食第一啖嘅時候已經係覺得勁好食 佢係每一舊都係半肥瘦 個肉嘅比例勁好 完全唔會油膩得黎超好食 而且佢個醬汁係做到每一舊都好Juicy 好入味 超有層次感 而且亦都唔會un 肉質超正 強烈推介大家要嗌呀🤤🤤雖然佢好似有少少貴咁 但係絕對係物超所值 我自己超級鍾意❤️我哋直頭因為呢個叉燒決定之後要黎幫襯多一次🤣🤣·瑤柱菜苗餃$38呢一個又係超正 佢啲菜苗係好新鮮 而且個皮好薄 完全滿足到你對佢既幻想😂😂不過佢寫佢係瑤柱 其實佢係兩粒瑤柱 兩粒係蝦 hup我對蝦敏感😏😂😂但係佢個瑤柱好好食 個蝦我男朋友都話超級新鮮同彈牙😎•帶子蒸燒賣$38呢一個又係我見到大家食即刻bookmark咗嚟到一定要嗌嘅點心😍佢又係超正 個帶子好好食
明爐蜜汁叉燒$238
明爐蜜汁叉燒
瑤柱菜苗餃$38
帶子蒸燒賣$38
呢一個又係我見到大家食即刻bookmark咗嚟到一定要嗌嘅點心😍佢又係超正 個帶子好好食 而且入邊啲肥豬肉都好正 不過佢又係太真材實料 入邊有勁多蝦 所以我有一半唔食得😂😂不過我男朋友話成粒啪入口個感覺好正 佢超級鍾意 鍾意食燒賣既一定要嗌😈
叉燒焗餐包$38
叉燒焗餐包
呢一個入邊嘅叉燒都係好食嗰種叉燒嚟嘅 不過唔夠你嗌一個例牌咁啖啖肉 始終切碎左keke🤣佢個餐包係做到超鬆化 咬落口個感覺超正 不過呢個一定要趁熱食 我哋有一舊就係驚太飽最後食就即刻冇咁好食🙊🙊
XO醬蒸鳳爪 $38
黃耳珍菌素腸粉$38
呢兩個我就覺得比較一般啦 都係好食嘅 但係就冇咁有驚喜同記憶點🤨佢個鳳爪個調味做得唔錯嘅 而且份量都幾多 個腸粉就因為我哋已經嗌咗好多叉燒 之後我又唔食得蝦 我男朋友又唔食牛所以我地無其他選擇🤣🤣我自己覺得佢個口感一般 入面啲菇粒個味唔係好出 相對上個餡料好似唔係好多🙊
#rbyeat
#rby港式