2022-06-14
牛大人係一間台式吃到飽火鍋放題店 身邊嘅朋友食過都話好 今日同老公撐枱腳就食呢間啦我哋食17:00個輪 極上和牛吃到飽餐 埋單價$556/2人 整體感覺都幾多嘢食 除咗有多款火鍋配料選擇之外 亦都有多種台灣小吃提供湯底有十種選擇 今天選了台灣鳳梨雞鍋 用鳳梨做湯底真係未試過 原來可以咁清甜 隻雞雖然細細隻 但係肉質好滑 冇乜脂肪自助區有好多鍋配料可以任選 全部一盒盒分門別類擺放得非常整齊 而且有蓋冚住 夠曬衛生嘢飲放滿幾個大雪櫃 有罐裝飲品亦有紙包飲品 仲有自家製嘅樽裝茶 夠曬健康必食推介 滷肉飯 正宗台灣風味嘅滷肉飯 啲豬肉肥瘦均勻入口即溶 好濃味好香口火鍋肥牛有多個部位選擇 全部都切到好薄 灼一灼就食得 肥牛雪花均勻 牛味香濃 一啲都唔韌海蝦雖然唔係活的 但都算係新鮮 起碼啲肉唔梅 肉質依然彈牙爽口海蜆 大隻肥美又冇沙 勁鮮甜午餐肉炸過㗎 仲要切到勁厚 正呀鴨血都一定要食 唔會一夾就散 滑捋捋 仲好入味㖭台灣小吃我最愛炸蕃薯 番薯本身夠甜 配上酸咪咪嘅話梅粉 好似食緊甜品一樣 酸酸甜甜 真係食唔停口㗎
海蜆 大隻肥美又冇沙 勁鮮甜
午餐肉炸過㗎 仲要切到勁厚 正呀